9-3 1,8t -07 tyhjäkäynti ontuu välillä

Vuonna 2003 esitelty uuden sukupolven 9-3.
Vastaa Viestiin
KN/Lieto
"Hölösuu"
Viestit: 1228
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 12:38

9-3 1,8t -07 tyhjäkäynti ontuu välillä

Viesti Kirjoittaja KN/Lieto »

Haeskelin etsi-toiminnolla jo vanhoja juttuja, mutta en ollut löytävinäni vastausta vielä. Eli auto on -07 mallinen 9-3 1,8t, ajettu 195 tkm. Täysin vakio, ja sytytystulpat vaihdettu 180 tkm huollossa. Tulpat on oikeat, ja kärkivälit on oikein. Auto toimii muuten täysin normaalisti, mutta silloin tällöin tyhjäkäynti putoaa 600 kierroksen tuntumaan hetkellisesti. Sitten se korjaantuu, muutaman kerran on sammunut. Useimmiten taitaa vika olla silloin, kun normaali lämpö on juuri saavutettu, tai sen jälkeen. Kylmänä toimii, eikä mitään muuta vikaa ilmene. Vikavaloja ei ole syttynyt. Voiko johtua kaasuläppäkotelon likaisuudesta, vai aiheuttaako se nykimistä ja seilaavaa tyhjäkäyntiä? Entä miten puhdistus nyt käytännössä menee? Jos olisi joku ilmavuoto, luulisi tekevän kiusaa tasaiseen tahtiin. Jollakulla taisi olla joketju niin venynyt, että nokkien ajoitus oli jo pielessä, mutta tässä ei myöskään jakopää ääntele.
ropari
"Kaasari"
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 21:54

Re: 9-3 1,8t -07 tyhjäkäynti ontuu välillä

Viesti Kirjoittaja ropari »

Moi. Saattaa olla myöhäinen kommentti tässä, mutta jotenkin seuraavasti homma meni:

Omassa 9-3 SC -06 tyhjäkäynti ontui ja auto jopa sammui joskus liikennevaloissa. Eräänä kylmänkosteana aamuna tuli vikakoodi P0337. Tilasin kampiakselin asentotunnistimen ja asensin paikalleen. Nyt näyttää tyhjäkäyntikierroksetkin tasaantuneet melkoisesti. Osa maksoi kotiin toimitettuna n. 45€ autonosat 24:stä. Toimitus kesti 5 päivää. Asennus onnistui pihalla, n. puolessa tunnissa apuna poika ja peili sekä otsavalo ja 10mm pikku räikkä 20cm jatkolla. Niin ja vikakoodin luku ja nollaus kävi Puuilosta ostamalla DriveLooper BT-donglella (n. 25€)
KN/Lieto
"Hölösuu"
Viestit: 1228
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 12:38

Re: 9-3 1,8t -07 tyhjäkäynti ontuu välillä

Viesti Kirjoittaja KN/Lieto »

Jahas, ai anturikin voisi olla syy. Vika on edelleen ajoittain olemassa. Jotenkin olen ajatellut sen johtuvan tuosta läppäkotelosta, mitään vikavaloa ei toistaiseksi ole syttynyt.
edsel58
"Ruisku"
Viestit: 138
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2005 16:32
Paikkakunta: Vantaa, Tiksi

Re: 9-3 1,8t -07 tyhjäkäynti ontuu välillä

Viesti Kirjoittaja edsel58 »

Selvisikö ikinä mikä oli vikana ?
Saab 9-3SS 1.8t automaatti 2007
KN/Lieto
"Hölösuu"
Viestit: 1228
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 12:38

Re: 9-3 1,8t -07 tyhjäkäynti ontuu välillä

Viesti Kirjoittaja KN/Lieto »

Jaa...juu. Auto käy nyt hyvin. Vaihdoin lopulta läppäkotelon uuteen. Vanha ei ollut missään vaiheessa kovin likainen, mutta väljän tuntuinen se oli. Uudella toimi heti paremmin, mutta silti oli vielä huojuntaa, ja jopa sammui kaksi eri kertaa! Siinä kohtaa meisasi päästä ärräpäitä. Jostain tuli mieleen kokeilla vielä irrottaa akkukaapeli, se oli irti useamman tunnin (oli ollut irti aiemmin vanhallakin läppäkotelolla). En tiedä mitä jossain tapahtui, mutta tuon jälkeen auto on käynyt tyhjäkäyntiä kaikissa tilanteissa täysin moitteetta. Tietysti joskus hiukan elää, mutta aivan normaalin rajoissa. Uusi kotelo maksoi Länsi Autossa klubialennuksella 340 euroa, kuulemma johonkin Vectran malliin menee sama osa, mutta Opelin virallinen hinta on huomattavasti kalliimpi. Siinä määrin ketutti se ainainen epämääräisyys, sammuu/ ei sammu, että oikeastaan tuo 340 ei edes harmita. Nyt on jo ilmastointikin korjattu (uusi kenno), mutta aivan huoletonta autoilua ei tolla yksilöllä ole vieläkään. Nyt olen huomannut, että etenkin kuumasta (tänään 30 asteen helle) tehdyn "kylmäkäynnistyksen" jälkeen auto käy toisinaan vähän kuin diesel moottori. Etsi-toiminnolla löysin paljonkin juttua aiheesta. Mahdollisia äänilähteitä on hihnankiristimestä aina sitten jakopää murheisiin, ja vielä jotain siltä väliltä. Tarttis vaan saada vielä paremmin paikallistettua ääntä, jotenkin en ihan vielä uskoisi tuohon jakopään ketjuongelmaan. Ja tosiaan, tuokin vika on välillä, useimmiten ei, ja kuumana käy oikein nätisti, eikä täristele koskaan.
Vastaa Viestiin