96 Tavaratilan matto

Wanhojen Saabien oma alue. Mallivuodet 1950-1980.
Vastaa Viestiin
AnttiK
"Turbo"
Viestit: 230
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 11:03
Paikkakunta: Oulu

96 Tavaratilan matto

Viesti Kirjoittaja AnttiK » To Touko 16, 2019 09:26

-73:n tavaratilan matto kun on melko heikossa hapessa, niin onko joku löytänyt vastaavaa materiaalia, josta maton voisi leikata? Semmoista harmaata norsunnahkan näköistähän tuo on, jossa on huopa taustalla. Tuskinpa käytettynä löytyy enää kovin hyväkuntoisia ja tuossa -73:ssa matto lienee pidempi kuin uudemmissa?
96 V4 -73

Mikko_H
"Hirsch"
Viestit: 796
Liittynyt: Ti Touko 06, 2003 16:58
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: 96 Tavaratilan matto

Viesti Kirjoittaja Mikko_H » To Touko 16, 2019 17:08

Lähelle oikeannäköistä ja -väristä keinonahkaa luultavasti löytyy ja jos jos vielä löytyy huopaa, niin tekee niistä yhteenliimaamalla.
...jos ei löydy oikean kokoisia neppareita, niin vaihtaa vanereissa olevat vastakappaleetkin uusiin.
(Vähän vastaavanlainen on tulipellin verhoilu, minkä tein eristehuovasta, kontaktiliimasta, säkkikankaasta ja harmaasta spraymaalista. Huovan olin saanut jo 80-luvulla)
Jos ei verhoilijoilta, kangaskaupoista tms löydy, niin tuolla ainakin on käyttökelpoisen näköisiä materiaaleja: https://www.woolies-trim.co.uk/
Sieltä voi löytää muutakin vaikeasti saatavaa materiaalia: tiivisteitä, kankaita jne.

AnttiK
"Turbo"
Viestit: 230
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 11:03
Paikkakunta: Oulu

Re: 96 Tavaratilan matto

Viesti Kirjoittaja AnttiK » Pe Touko 17, 2019 08:51

Pitääpä katsella verhoilijalla sopivaa keinonahkaa, kun vie kesällä takapenkin korjuulle. Sprayliimalla huopa varmaankin kiinnittynee keinonahkaan näppärästi. Tuo woolies trim vaikuttaa hyvältä paikalta, kun näyttää kaikenlaista olla saatavilla.

Kun tein tankin päälle luukun polttoainepumpulle nousi tankin korkeus jonkin verran ja vaihdoin alkuperäiset noin 6mm paksut vanerit 9mm paksuun ja ajelin upotukset yläjyrsimellä vanerin alapuolelle, jotta luukku ja johdotukset mahtuvat levyn alle. Muutenkin isä oli 90 luvulla hitsaillut takakontin pohjan toisesta autosta pikkuisen alkuperäistä ylemmäs, joten meinasi tulla vähän ahdasta. Nepparit pitänee siis joka tapauksessa uusia kokonaan.

Bitumimattojen tilalle vaihdoin STP black gold matot koko autoon ja tulipeltiin vielä lisäksi alumiinilla päällystetyn vaahtomuovilevyn. Tai tuo vaihdoin on vähän väärä ilmaus, kun se vähän mitä vanhoista matoista oli jäljellä piti kuoria joka tapauksessa ruostekorjauksen tieltä. Ainakin pihapyörityksessa auto vaikutti hiljaiselta. Saapa nähdä miten satasen vauhdissa.
96 V4 -73

Vastaa Viestiin