Facelift ulkoinen ovenkahva

Vuonna 2003 esitelty uuden sukupolven 9-3.
Vastaa Viestiin
petrisa
"Hölösuu"
Viestit: 3262
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 20:10
Paikkakunta: Oulu

Facelift ulkoinen ovenkahva

Viesti Kirjoittaja petrisa »

En loppukesällä enkä syksyllä kiinnittänyt huomiota tähän asiaan, mutta nyt talvella ihmettelin yhtä asiaa.

Kuskin puolen takaoven kahvan väliin kertyi jäätä, jolloin oven aukaisun jälkeen kahva jäi takaosasta hiukan koholle. Raaputin jäät pois ja sillä selvä. Kun tätä toistui aina silloin tällöin, niin ihmettelin miksi niin ei käy muille oven kahvoille.

Tarkemmin kahvaa tutkittuani ja vertailutani niitä muihin niin kahvassa on selvä pieni välys eli klappi. Avausmekanismi ei vedä kahvaa kunnolla takaisin kiinni runkoon, jolloin sinne jää pieni rako johon sulanut lumi jättää hyvin uhuen jääkerroksen ja se sitten aukaisun jälkeen korostaa tuota että kahva jää vähän koholle.

Tarkasti kahvaa tutkiessa siinä on muutaman millin klappi, kun sitä alkaa vetämään auki. Muissa ovissa ei ole, vaan tuntee heti "vastuksen". Ovi kyllä aukeaa ihan moitteetta, mutta eihän sen aukaisun "tuntuma" ole samanlainen muiden ovien kanssa.

Enpä sitten tiedä mikä siinä on syynä tähän. Vielä en ole käyttänyt koko kahvaa irti, jotta näkysikö mitään selvää syytä. Täysin en myöskään tiedä minkälainen mekanismi tuossa kahvassa on, kun kyseessähän on tämä facelift mallin kahva, joka on erilainen kuin alkupään malleissa. Lukkomodulissahan on tanko, joka lähtee ylöspäin. Sitten tämä kahva liikkuu takaosastaan suoraan ulospäin ovipellistä katsottuna. Joten jonkinlainen nivelhän siellä täytyy olla, joka muuttaa kahvan vaakasuuntaisen liikkeen ylöspäin suuntautuvaksi. Tuo klappi on niin löysän tuntuinen että aivan kuin kahvasssa oleva vetokieleke tmv. olisi kulunut.
Vikakoodinlukua Saab+muut merkit: Monimerkkitesteri Launch x431Master ja Op-Com

pvdriver
"Viggen"
Viestit: 556
Liittynyt: Ma Syys 24, 2012 07:57
Paikkakunta: -Kainuu-

Re: Facelift ulkoinen ovenkahva

Viesti Kirjoittaja pvdriver »

Pystytangossa on säätö lukkolaitteen päässä

petrisa
"Hölösuu"
Viestit: 3262
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 20:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Facelift ulkoinen ovenkahva

Viesti Kirjoittaja petrisa »

pvdriver kirjoitti:
To Maalis 26, 2020 11:47
Pystytangossa on säätö lukkolaitteen päässä
Sehän siellä on. Voisikohan tuo olla liian löysällä eli tanko liian pitkänä. Tätä itse olen epäillytkin, mutta ajattelin kysäistä täältä, että onko jotain muuta "tyyppivikaa" kahvan osalta.

Enpä nyt muista, että pääsikö tuohon tangon muoviseen lukitusklipsiin käsiksi ihan vain oviverhoilun irroittamalla vai jääkö ikkuna tai ikkunan kehys eteen :roll:
Oviverhoilun irroitus ei ole paha homma, mutta mikäli pitää purkaa edestä pois ikkuna ja sen mekanismi, niin sitten työtä riittää jo enemmän... :(

Onneksi ei nyt sillä tavalla mitenkään haittaa, kun ovi aukeaa kahvasta ihan mukisematta ja on ollut tuommoinen siitä asti, kun auton ostin viime kesänä. En vain siihen aiemmin niin huomiota kiinnittänyt.
Vikakoodinlukua Saab+muut merkit: Monimerkkitesteri Launch x431Master ja Op-Com

Vastaa Viestiin