Tosimiesten reseptit!
-
Psychocowboy
- "Hölösuu"
- Viestit: 2937
- Liittynyt: To Huhti 01, 2004 12:02
- Paikkakunta: H:ki - J:kylä
Tosimiesten reseptit!
Nyt saattaa mennä pahasti metsään mutta kokeillaan kumminkin! Tosi mieshän machoilee keittiössä eli ruokaa laittaessa naisen paikka on olohuoneessa
Eli "jokamies Saabin korjaa tosimies eväät tekee" pohjalta haetaan saabistien parhaita kesäreseptejä/grillaus vinkkejä. Jos tulee kirjan verran niin sehän tehdään, jos ei niin vaivun häpeään
. Usko on vahva! Paiskaa ilmoille parhaat reseptit/vinkit kanssasaabisteille. Ja tämä koskee myös Ladysaabisteja! Pelkkä Atrilli mikroon ei kelpaa 
Born to be wild, paitsi kotona
#2288 ex 9-3t -01,ex 9-5 2.0t Wagon -05 ex NG900S 2,3i Talladega -97
Nyt Volvo V70 D4 -15, varalla 206 pögötti. Saab edelleen haaveissa....
#2288 ex 9-3t -01,ex 9-5 2.0t Wagon -05 ex NG900S 2,3i Talladega -97
Nyt Volvo V70 D4 -15, varalla 206 pögötti. Saab edelleen haaveissa....
-
saabracing
- "Hölösuu"
- Viestit: 4093
- Liittynyt: Ma Heinä 14, 2003 15:26
- Paikkakunta: jkl, laukaa
Saabracingin nopeat pizzaleivät:
Paahtoleipiä, töräytetään ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaattipyrettä päälle.
Sitte juustoraastetta tai juustoviipaleita muutama päälle.
Omanmaun mukainen täytös siihen kukkuraksi, esim. jauheliha, kinkku, tonnikala ja ananas.
Kauniinpi puolisko yleensä laittaa enempi vihanneksia
Päälle loput juustot ja mikroon tai uuniin.
Mikrossa ihan ehdoton "crisp" -toiminto
Oreganot kun huitasee vielä, niin ávot
Paahtoleipiä, töräytetään ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaattipyrettä päälle.
Sitte juustoraastetta tai juustoviipaleita muutama päälle.
Omanmaun mukainen täytös siihen kukkuraksi, esim. jauheliha, kinkku, tonnikala ja ananas.
Kauniinpi puolisko yleensä laittaa enempi vihanneksia
Päälle loput juustot ja mikroon tai uuniin.
Mikrossa ihan ehdoton "crisp" -toiminto
Oreganot kun huitasee vielä, niin ávot
-
Rommitommi
- "Hölösuu"
- Viestit: 2739
- Liittynyt: Pe Syys 12, 2003 14:56
- Paikkakunta: Espoo
Meikäläisellä aika sama resepti. Grillaaminen on juhlavaa puuhaa ja useinha tuota tulee harrastettua. Neuvola tosiaan pysynyt kaukana9-5T kirjoitti:Grilliin hyvin maustettuja possun ulkofile pihvejä, sipulia, keitettyjä perunoita, herkkusieniä joiden sisusta on täytetty tuorejuustolla ja muutama pekoni kierretty ympärille. Näitä kun grillaa tarpeeksi usein ei tarvitse käydä neuvolassa.
Vaimon tekemät ruuat oli joskus väärän nimisiä mutta vuosien koulutus on tuonut tulosta, kai tiedätte mitä eroa on liha- ja perunasopalla tai lihamakarooni- ja makaroonilaatikolla.
Tomppa & Saabit myyty :( & Volvo V70 2.5T
-
Vesa Pohjalainen
- "Saabisti"
- Viestit: 3986
- Liittynyt: Pe Syys 24, 2004 10:30
- Paikkakunta: Jämsä
- Viesti:
Aika hyvin tuntui pelaavan seuraava juttu, valmistus on grillissä.
- marinoituja broilerin rintafileitä grilliin
- vokkipannuun vihannekset ja sipuli, kun ovat kypsiä joukkoon tomaatti-yrtti-tuorejuusto purkin sisältö, pikkuisen Habanero -chilikastiketta, soijaa
- tuoreet herkkusienet toiseen pannuun, perään reilusti sipulia ja pikkuisen soijaa
- uudet perunat pataan ja tilliä perään
- tuoresalaattia maun mukaan
Tuntuu menevän ainakin meillä ihan hyvin
- marinoituja broilerin rintafileitä grilliin
- vokkipannuun vihannekset ja sipuli, kun ovat kypsiä joukkoon tomaatti-yrtti-tuorejuusto purkin sisältö, pikkuisen Habanero -chilikastiketta, soijaa
- tuoreet herkkusienet toiseen pannuun, perään reilusti sipulia ja pikkuisen soijaa
- uudet perunat pataan ja tilliä perään
- tuoresalaattia maun mukaan
Tuntuu menevän ainakin meillä ihan hyvin
# 419 Vesa Pohjalainen
Tämä on ainoa sapuska, jota meikäläinen osaa (ja joutuu) tekemään:
Tarvitaan reilun kokoisia härän sisäfilepihvejä, jotka maustan eri pippureilla ja suolalla.
Paistan valurautapannulla voi/öljyseoksella ja valmiit pihvit folioon hetkeksi. Sitten ylimääräinen öljy pois pannulta ja konjakkia reilu desi pannulle (ja kokille...). Kiehautus, pannun raaputtelua ja kermaa perään. Kastikkeen keittelyä kokoon, suolaa ja folioista vielä mehut kastikkeen sekaan. Sitten vaan pöytään pottujen kera.
Tarvitaan reilun kokoisia härän sisäfilepihvejä, jotka maustan eri pippureilla ja suolalla.
Paistan valurautapannulla voi/öljyseoksella ja valmiit pihvit folioon hetkeksi. Sitten ylimääräinen öljy pois pannulta ja konjakkia reilu desi pannulle (ja kokille...). Kiehautus, pannun raaputtelua ja kermaa perään. Kastikkeen keittelyä kokoon, suolaa ja folioista vielä mehut kastikkeen sekaan. Sitten vaan pöytään pottujen kera.
Oma suosikki on seuraavanlainen:
400-500g jauhelihaa
1 suuri sipuli
valkosipulia
anjovisfileitä
1 tomaattipure (tyttömäisemmät voi vaihtaa smetanaan
)
Paistetaan jauheliha aivan pieniksi murusiksi, joukkoon erittäin hienoksi hakattu sipuli, anjovisfileet silpuksi ja joukkoon liemineen, lopuksi tomaattipure ja valkosipulia maun mukaan. Sekoittele tovi liedellä ja lisää joukkoon esim vettä jotta tulee sopivan tahmeaa, ei kuitenkaan kastiketta.
Nautitaan runsaan oluen kera! Nautinnon jälkeen saattaa jano yltyä...
Alkuperäinen vorschmack tehdään kyllä lampaanlihasta, mutta toi kelpaa mulle. Se oli Mannerheimin suurta herkkua eli ton on pakko kelvata tavalliselle taatelin tallaajalle
400-500g jauhelihaa
1 suuri sipuli
valkosipulia
anjovisfileitä
1 tomaattipure (tyttömäisemmät voi vaihtaa smetanaan
Paistetaan jauheliha aivan pieniksi murusiksi, joukkoon erittäin hienoksi hakattu sipuli, anjovisfileet silpuksi ja joukkoon liemineen, lopuksi tomaattipure ja valkosipulia maun mukaan. Sekoittele tovi liedellä ja lisää joukkoon esim vettä jotta tulee sopivan tahmeaa, ei kuitenkaan kastiketta.
Nautitaan runsaan oluen kera! Nautinnon jälkeen saattaa jano yltyä...
Alkuperäinen vorschmack tehdään kyllä lampaanlihasta, mutta toi kelpaa mulle. Se oli Mannerheimin suurta herkkua eli ton on pakko kelvata tavalliselle taatelin tallaajalle
riisiä ja nautaa a'la dimebak:
Setä Benin pitkäjyväistä riisiä tarpeen mukaan ja nimen omaan paketin ohjeilla keitettynä.
Riisille kaveriksi naudan suikalelihaa pari pakettia, n. 800 grammaa. Ruskistetaan teflonpannulla voilla tai öljyllä (itse suosin öljyä). Lisätään suolaa oman maun mukaan ja jauhettua maustepippuria sekä huhmareessa rouhittua mustapippuria. Annetaan lihan kypsyä ja maustua. Tavoite on, että lihat ja riisi on saman aikaan valmiita ja 5 minuuttia ennen valmistumista lisätään lihan sekaan pilkotut punaisen ja keltaisen paprikan puolikkaat. Älä käytä vihreää paprikaa, se maistuu ihan nurmikolle tjsp.
grilliherkut a'la dimebak
Laitetaan marinaadissa noin tunnin ajan uitetut keltaiset paprika palat, sipulilohkot, kesäkurpitsapalat ja tuoreherkkusienet vartaisiin. Pyöritä foliota "rehujen" ympärille ja jätä tikunpää näkyviin (parempi pyörittää grillissä).
Laita folioon marinoidut pihvit (kaupasta ostetut tai itse marinoidut).
Valmistele makkarat. Muista esipaistaa yksi ja avaa pullo olutta sitä syödessä, se on miehistä
Keitä perunoita ja laita pöydälle esille voita, ei mitään kissanrasvaa vaan voita. Voit myös laittaa tikkuperunoita ja muista tehdä niitä paljon.
Sitten vaan grillaat, keität jne. ja nautit päivästä, ruoasta ja hymyile.
Setä Benin pitkäjyväistä riisiä tarpeen mukaan ja nimen omaan paketin ohjeilla keitettynä.
Riisille kaveriksi naudan suikalelihaa pari pakettia, n. 800 grammaa. Ruskistetaan teflonpannulla voilla tai öljyllä (itse suosin öljyä). Lisätään suolaa oman maun mukaan ja jauhettua maustepippuria sekä huhmareessa rouhittua mustapippuria. Annetaan lihan kypsyä ja maustua. Tavoite on, että lihat ja riisi on saman aikaan valmiita ja 5 minuuttia ennen valmistumista lisätään lihan sekaan pilkotut punaisen ja keltaisen paprikan puolikkaat. Älä käytä vihreää paprikaa, se maistuu ihan nurmikolle tjsp.
grilliherkut a'la dimebak
Laitetaan marinaadissa noin tunnin ajan uitetut keltaiset paprika palat, sipulilohkot, kesäkurpitsapalat ja tuoreherkkusienet vartaisiin. Pyöritä foliota "rehujen" ympärille ja jätä tikunpää näkyviin (parempi pyörittää grillissä).
Laita folioon marinoidut pihvit (kaupasta ostetut tai itse marinoidut).
Valmistele makkarat. Muista esipaistaa yksi ja avaa pullo olutta sitä syödessä, se on miehistä
Keitä perunoita ja laita pöydälle esille voita, ei mitään kissanrasvaa vaan voita. Voit myös laittaa tikkuperunoita ja muista tehdä niitä paljon.
Sitten vaan grillaat, keität jne. ja nautit päivästä, ruoasta ja hymyile.
-dimebak-
9-5 Aero Wagon 2004, käyttökinneri
Entiset: 99GL 2D 1980, 900T16 5D 1992 ja Opel Vectra Voyage 2001
9-5 Aero Wagon 2004, käyttökinneri
Entiset: 99GL 2D 1980, 900T16 5D 1992 ja Opel Vectra Voyage 2001
Lohi pilkotaan pituussuunnassa 2-3cm palasiksi. Käännetään siivut ympäri niin että nahkapuolet koskettavat toisiaan=lohimedaljonki. Laita uuniin kerman kanssa. Kypsymisen lopussa lisää päälle pestoa ja reilusti juustoraastetta. Valmiisiin kaloihin sitruunamehua. Tarjoa esim. uuniperunoiden tai pastan kanssa.
-Saab 900 SE 2,5 V6-
"Minulla on kädet, jos niitä pyöritän alkaa myrsky."
"Minulla on kädet, jos niitä pyöritän alkaa myrsky."
Riistalihalle jotkut, jotka ei tykkää riistan mausta, käyttää kaljassa marinointia. Toinen vastaava juttu on piimämarinadi. Pehmentävät kuulemma makua.hewidero kirjoitti:Onkos kokemuksia kalijamarinaadista. Kaveri semmoisessa oli omia kyljyksiään uittanu, ja kehui että hyviä oli.
Molemmat kuulostaakin jo niin iljettäviltä että en ole tohtinut ikinä kokeilla.
-Jussi-
Audi Q3 Sportback, Saab 9-5 2.0T, Saab 9-5 2.3T
Ex Saab 900, 9000, 9-5
Audi Q3 Sportback, Saab 9-5 2.0T, Saab 9-5 2.3T
Ex Saab 900, 9000, 9-5
Tarvikkeet:
- riittävä määrä porsaan sisäfilettä
- sweet thai chili kastiketta
- grillikastiketta
- valkosipulikermaperunapusseja
- valkosipulia
- kermaa
Leikkaa sisäfile 5-10cm pitkiksi kappaleiksi ja marinoi vähintään 6 tuntia sweet thai chili - grillikastike (50%/50%) seoksessa.
Käräytä fileisiin grillissä ruskea pinta käännellen ahkerasti alussa. Sen jälkeen grillaile kaikessa rauhassa pienellä tulella ehkä noin kolmen vartin verran valellen välillä marinointikastikkeella huolellisesti joka puolelta. Grillatessa on hyvä siemailla samalla olutta tahi punaviintä. Tarkista yhdestä palasta kypsyys ja tarvittaessa jatka grillausta halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.
Samaan aikaan on hyvä laittaa valkosipulikermaperunat valmistumaan eli perunat uunivuoalle ja lisätään kohtuuttomasti valkosipulia pilkottuna ja kermaa koska valmiissa sekoituksissa ei ole kumpaakan riittävästi. Parempi pitää uunissa jonkun verran pidempään kun ohjeissa sanotaan että hautuvat paremmin kermaiseksi kauttaaltaan. Myös tätä lisäkettä tehdessä on ollut tapana nauttia hieman punaista tai ohraista.
Nautitaan hyvässä seurassa punaviinin tai oluen säestyksellä.
- riittävä määrä porsaan sisäfilettä
- sweet thai chili kastiketta
- grillikastiketta
- valkosipulikermaperunapusseja
- valkosipulia
- kermaa
Leikkaa sisäfile 5-10cm pitkiksi kappaleiksi ja marinoi vähintään 6 tuntia sweet thai chili - grillikastike (50%/50%) seoksessa.
Käräytä fileisiin grillissä ruskea pinta käännellen ahkerasti alussa. Sen jälkeen grillaile kaikessa rauhassa pienellä tulella ehkä noin kolmen vartin verran valellen välillä marinointikastikkeella huolellisesti joka puolelta. Grillatessa on hyvä siemailla samalla olutta tahi punaviintä. Tarkista yhdestä palasta kypsyys ja tarvittaessa jatka grillausta halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.
Samaan aikaan on hyvä laittaa valkosipulikermaperunat valmistumaan eli perunat uunivuoalle ja lisätään kohtuuttomasti valkosipulia pilkottuna ja kermaa koska valmiissa sekoituksissa ei ole kumpaakan riittävästi. Parempi pitää uunissa jonkun verran pidempään kun ohjeissa sanotaan että hautuvat paremmin kermaiseksi kauttaaltaan. Myös tätä lisäkettä tehdessä on ollut tapana nauttia hieman punaista tai ohraista.
Nautitaan hyvässä seurassa punaviinin tai oluen säestyksellä.
9-5 Aero Wagon Hirsch -05 208/400 (KA)
#1856
#1856
-
Psychocowboy
- "Hölösuu"
- Viestit: 2937
- Liittynyt: To Huhti 01, 2004 12:02
- Paikkakunta: H:ki - J:kylä
Reseptit kuulostavat sopivan rasvaisilta
Tosimies laittaa grilliin mozzarella-pepperonigrillimakkaraa, täyslihaista tietenkin. Samalla voi paistella salaisella marinadilla marinoitua kalkkunafilettä sekä kasata folioon sopivassa suhteessa peruna-sipulisekoitusta, kesäistä vihannessekoitusta sekä tuorejuustoa.
Tosimies laittaa grilliin mozzarella-pepperonigrillimakkaraa, täyslihaista tietenkin. Samalla voi paistella salaisella marinadilla marinoitua kalkkunafilettä sekä kasata folioon sopivassa suhteessa peruna-sipulisekoitusta, kesäistä vihannessekoitusta sekä tuorejuustoa.
BMW 320dA Coupe LCI