^Ei oo tarvinnut pakastepiirakoita ostella sen jälkeen, kun hommasin Pohjois-Karjalalaisen tyttöystävän.
Mutta asiaan. Olen tässä viimeisen vuoden aikana hurahtanut chorizopastaan. Se on helppo valmistaa ja on todellista herkkua. Ohje menee kutakuinkin näin:
-Tagliatelle-pastaa (kymmenisen kerää olen itse laittanut)
-1pkt chorizomakkaraa (Lidlistä saa hyvää)
-1 paprika
-1pkt herkkusieniä
-1 sipuli
-1 chili
-kermaa
-öljyä
-Suolaa, mustapippuria
-Parmesaania
Pasta keitetään paketin ohjeiden mukaan. Suolaa saa laittaa kyllä aika reilusti, että pasta maistuu jollekin.
Pilko kasvikset ja makkara. Kuullota sipuli tilkassa öljyä ja lisää makkarasiivut. Kuumenna makkara välillä sekoitellen ja lisää kasvikset. Sekoittele ja lisää pari desiä vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti ja lisää purkki (2dl) kermaa. Lopuksi tsekkaa maut, mausta tarvittaessa ja sekoita pasta soosin sekaan. Ota lautaselle reilu annos, raasta päälle parmesaania oman maun mukaan ja nauti. Ruokajuomaksi suosittelen kylmää maitoa.
Olen aikatauluttanut yleensä tuon niin, että pastan kypsyessä valmistan kastikkeen. Eli pannu tulille samaan aikaan, kun laitan pastan keitinveden kuumenemaan.