DIggItaLLr kirjoitti:Nyt hyvät kanssasaabistit, auttakaa vaimoa hädässä joka on jotenkin "unohtanut" lettutaikinan ohjeet koska niitä ei foorumilta löytynyt.
Lettutaikinatopic (ja miksei muukin ruokaan liittyä juttu) on avattu!
Virallisen lettuohjeen perusteella kehitetty eko- ja kierrätysversio:
- Pohjaraaka-aineina voi käyttää aamun/edellisen päivän ruokia mm. puurojen (riisi/kaura yms.) jämät, peruna muussi... (muutaman kerran lapset kysyivät, onko letussa perunaa?).
- Loraus maitoa (noin pari desiä), onko äidinmaidonkorvikketta? älä heitä pois, toimii lisänä.
- Kananmuna tai kaksi
- Ripaus sokeria (letut paistuvat helpommin ruskeiksi, sokeri paahtuu)
- Suolaa hippusen verran tai ei ollenkaan
- lopuksi vehnäjauhoja sen verran jotta taikinasta tulee sopivan löysää samalla vatkaten.
- Mikäli taikinasta tulee liian löysää, tee isoja lettuja/räiskäleitä tai lisää jauhoja. Sakeasta taikinasta saat helposti useita pikkulettuja samassa paistinpannussa (kolme kpl kerralla).
Paistetaan pääasiassa 4 (nelosella, asteikko 1...6) ja voissa(/öljyssä)
Nautitaan heti lämpöisinä joko hillon tai vaniljajäätelön kanssa.
Tämä toimii ainakin meidän lapsilla.
Pelkkä maito/kananmuna/vehnäjauho/suola letuista tulee ihan mauttomia vrt. turboton...
