Ekohippeily

Kaikki autoiluun liittymätön, mutta muuten HYÖDYLLINEN keskustelu.
Sana on MELKEIN vapaa.
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

Mikä on siun panostus jäljellä olevaan luontoon ja luonnonvaroihin? Maailman ylikulutuspäivä oli tänä vuonna jo 1.8.2018 ja kun me saabistit nyt joka tapauksessa annetaan siihen osamme yksityisautoilijoina, niin kokeeko kukaan omaksi velvollisuudekseen tehdä jotain sen vastapainona?

Miten siun kotona otetaan huomioon nämä vehreämmät arvot? Kaikki niksit ja vinkit toimivista, arkea helpottavista systeemeistä tähän :mrgreen:

Tiedostan, että tämä on hyvinkin miesvaltainen foorumi ja tiedostan senkin, että kaikenlainen viherpiiperöinti mielletään yleensä naisten hömpötykseksi. Go for it anyway!
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

Oon jo lapsuudenkodissa oppinut kierrättämään, enkä osaa edes elää toisella tavalla, joten kierrätän ilman muuta kartongin, keräyspaperin, lasin, pienmetallin ja muovin, jolloin miulla tällä hetkellä 1,25 henkilön taloudessa muodostuu tavanomaista sekajätettä alle 20 litraa 20 viikossa. Taistelen jätehuollon kanssa nyt siitä, että saisin haja-asutusalueella edes sen spekiaalimaksimityhjennysvälin 12 viikkoa sekajätteelleni, kun ne ei haluais antaa ku 10 viikon välin. On kova huoli, että kiinteistöllä syntyvä sekajäte ei mahdu 140-litraiseen jäteastiaan. Käytännössähän miulle riittäis yks tyhjennys vuodessakin... Moni sanoo, ettei jaksa roudata niitä muoveja erikseen mihinkään, mutta joutuuhan sen kaiken muunkin kierrätysroinan viemään johonkin, enkä miekään erikseen niitä lähde viemään, vaan siinähän ne menee, matkan varrella. Ainakin miun verrattain pienehköillä vakioreiteillä täällä Tampereen lähistöllä on neljäkin kierrätyspistettä.

Käytän kestokasseja. En oo koskaan ostanut muovikassia ostoksille, ja silti niitä kertyy kaappiin. Aina niitä jostain tulee, ja tällä omalla jätteenmuodostusvauhdilla miun ei kannata enää ostaa edes sellasta roskapussirullaa, kun se ei kulu ikinä loppuun.
En ymmärrä, miks kukaan pakkaa banaanit hedelmäpussiin kaupassa :?:

Miulla on kaikenlaisia kestotuotteita käytössä, mm. talous"paperi" ja "vanu"laput. Lapsella kestovaipat.

Osa on siis opittua, osa valintoja. En oo vegaani, enkä oo lopettamassa lihansyöntiä.
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
Avatar
AZP
"TosiSaabisti"
Viestit: 13205
Liittynyt: Su Tammi 03, 2010 01:02
Paikkakunta: Åboland

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja AZP »

En tunnusta olevani ekohippi, koska ekohippeilyyn kuuluu mielestäni epärealistisia ajatuksia siitä, mikä on ympäristöystävällistä ja mikä ei. Tyyliin ”sähkö tulee töpselistä”.

Mutta ympäristötietoinen, jopa vihreä olen. Autoilussa se näkyy matalina vuosittaisina ajokilometreinä. Tämä onnistuu ensinnäkin turhia ajeluja välttämällä ja julkisia ja fillaria käyttämällä, kun se on järkevää. Suurempi merkitys on kuitenkin sillä, että ollaan tietoisesti järjestetty elämä niin, ettei tarvi joka paikkaan olla aina kymmeniä kilsoja ajelemassa ja pärjätään nelihenkinen perhe yhdellä käyttöautolla. Asutaan siis melko lähellä keskustaa, palveluja, duuneja ja vähän kaikkea missä käydään säännöllisesti. Elintasoa se on sekin, ettei tarvi autossa istua tunteja päivässä aina matkalla jonnekin, vaikka auto onkin hieno :saab: tai harrasteauto.

Lisäksi aikaisempi Saappi kulki bioetanolilla ja nykyisessä ei ole käytetty muuta kuin bioetanolia siitä asti kun sitä on meillä päin saanut.

Autoilun pimeitä pisteitä ympäristön kannalta ovat harrasteautojen päästö- ja kulutustaso, katalysaattoreita ei löydy meidän perheessä kuin Saabista ja Oldsi viensen 25 litraa sadalla. Ei noihin kesävehkeisiin kuitenkaan kerry yhteensä kuin luokkaa 2 tkm kesässä, joten kuorma on pieni. Niin ja onhan Saabistakin dpf ja egr poistettu, mikä ei ole mikään ympäristöteko. Seuraavaksi autoksi haluaisin mielellään lataushybridin tai sähköauton, mutta katotaan nyt mitä tulee.

Kotona kaikki lajitellaan ja kierrätetään tai kompostoidaan. Vain muovi ja kaatopaikkajäte pitää itse viedä jonnekin, tontilla on pytyt paperille, pahville, metallille, lasille, polttokelpoiselle ja kompostille. Lapset on kyllä kasvatettu kertavaipoissa. Muovijätteet kulkeutuu oikeaan paikkaan joko duunissa tai kauppareissun varrella, ei ole mikään vaiva. Ongelmajätteet ja SER-romut hoidetaan luonnollisesti asianmukaisesti. Kaupassa aina mukana omat kassit ja banaaneja, ananaksia ym. ei pussiin laiteta.

Jätteiden määrää vähennän tehokkaimmin ihan vain olemalla nuuka mies. Joka päivä on kuin älä-osta-mitään-päivä. Aina kun ostan tavaraa, pohdinntarvitsenko tätä oikeasti, ja mihin ja miten tämä tuote hävitetään, kun sen aika on. Vaatteita käytän pitkään ja ehjät tarpeettomat menee kierrätykseen. Koen todella ärsyttäväksi saada joululahjaksi jotain sekalaista tarpeetonta roinaa ihan vain sen vuoksi, että joku kokee tarpeelliseksi antaa lahjan minulle.

Kotona lämmitykseen käytetään ilmalämpöpumppua ja motti oman metsän puita tai ylijäämälautoja talvessa, loppulämmitys menee joko öljyllä tai sähköllä. Öljytankkiinnostaisin biolöpöä jos sellaista olisi järkevästi saatavilla. Sähköä,käytetään harkiten, valot on lediä ja suihkuun ei jäädä laulelemaan.

Asumisen kannalta pimeä piste on se, että asutaan neljästään noin 240 neliön talossa ja pihalla vielä 60 neliötä autotallia. Eikä tämä mikään passiivitalo ole, kun on jo yli 80-vuotias, mutta edellä mainituin toiminnlämmityskustannukset on saatu pidettyä 1700-1800 eurossa per vuosi, joka korreloi energiankulutuksen kanssa ja ei ole huono lukema vanhalle tämän kokoiselle talolle.

Moottoriveneenkin myin kesällä pois, pääosin ajanpuutteen vuoksi, mutta koin moottoriveneilyn kyllä muutenkin tyhmäksi touhuksi. Sielultani olen aina ollut purjehtija ja kun lapset tästä kasvaa niin kiikarissa voisi olla retkipursi mökin rantaan.

Kyllä mun jalanjälki on globaalisti ajatellen ihan liian iso, mutta väittäisin että keskimäärin pienempi kuin monella muulla samassa elämäntilanteessa olevalla perheenisällä.
Nyt: '21 Mustang Mach-e AWD
Ennen: Töpselikärsä '14 Mitsubishi Outlander PHEV | '08 Saab 9-3 SportCombi TiDS A6 | '02 Saab 9-3 2.0t A
Lisäksi: '80 Oldsmobile Delta 88 468 cid | '65 VW 1200 | '73 VW 1303S | '82 Honda CB750K
lucaf
"kukkahattu"
Viestit: 6420
Liittynyt: Ke Touko 07, 2003 10:55
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja lucaf »

Harvoin ostan mitään uutena, mielummin käytettynä. Vaatteet on poikkeus, ja nykyään myös auton varaosat ja jopa renkaat :D. Yleisenä aatteena myös että särkynyt (mikälie) korjataan, ja vasta viimeisenä keinona harkitaan toisen ostamista tilalle. Tykkään myös havainnoida kuinka paljon kuormitan roskiksia ja kaatopaikkoja. Mitään toimivaa en vie koskaan roskiin, yritän aina tarjota johonkin/jollekin käyttöön. Ruokakaupassa suosin aina suomalaista, ja erityissuosiossa lähiruoka.

Kestokasseihin itsekin siirtynyt. Leipä- ja hedelmäpussit palvelevat yllättäväkin hyvin roskapusseina, vaikka pienempiä ovatkin.

Itse kun käytän pääosin elinkaaren ehtoopuolella olevia autoja, oon alkanut sitäkin ajattelemaan, että jos autolla on enää 1-2 vuotta elinaikaa, miksi enää vaivautuisin vaihtamaan moottoriöljyjä, kun itse moottorit harvemmin on se heikoin lenkki, ja kovin epätodennäköistä että kukaan on kiinnostunut autoni moottorista siinä vaiheessa kun se menee ns. lihoiksi.
Luca F #1724, ex-Saabisti vuosilta 2003-2013 (Saab 99 -71,75,76,77,77,78,78,79,80,84,84,84,84, Saab 900 -83,83,84,86,90,91)
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

Ootteko tutustunu koskaan kestohedelmäpusseihin?

Niissä ekoilua ajatelluissa biohajoavissa hedelmäpusseissakin on sellanen vika, että ne maatuu tosi huonosti. Kotikompostissa sitä venyvää riekaletta on vielä vuoden ja kahdenkin päästä ja oon kuullu, että biojätekeräyksessäkin suositellaan pakkaamista ennemmin tavan muovipussiin kuin noihin biohajoaviin. Koneellinen erottelu toimii tavallisen muovipussin kanssa, kun kone repii pussin auki, mutta biohajoava pussi vain venyy ja vanuu siinä revintälaitteessa.

Mie jätin muutama vuos sitten biojäteastiasta keittiössä koko pussin veks, enkä oo sen koommin kaivannukaan. Nyt miulla on vain kaksilitrainen biojäteastiakin, tulee tyhjennettyä usein.
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
Avatar
AZP
"TosiSaabisti"
Viestit: 13205
Liittynyt: Su Tammi 03, 2010 01:02
Paikkakunta: Åboland

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja AZP »

Meillä keittiön pöydällä kannellinen peltinen sisustusämpäri, jonka sisällä erillinen muoviastia, jonne biojätteet viskataan. Ei pussia. Joka ilta päivän päätteeksi käyn koiran kanssa pihalla joka tapauksessa, niin samalla viskasee kuoriämpärin sisällön kompostoriin ja keittiössä ämpärille kevyt pesu. Pysyy prosessi käynnissä kivasti kun ruokkii kompostoria päivittäin.

Hedelmäpussit kuluu meillä koirankakkapusseina, eipä tarvi niitäkään ostaa erikseen. Kaupassa pakkaan hedelmät biohajoavaan pussiin jos sellainen on tarjolla. Noi hedelmäpussit on lopulta aika mikroskooppinen osa sitä jalanjälkeä, jos vertaa moneen muuhun valintaan elämässä.
Nyt: '21 Mustang Mach-e AWD
Ennen: Töpselikärsä '14 Mitsubishi Outlander PHEV | '08 Saab 9-3 SportCombi TiDS A6 | '02 Saab 9-3 2.0t A
Lisäksi: '80 Oldsmobile Delta 88 468 cid | '65 VW 1200 | '73 VW 1303S | '82 Honda CB750K
ZeiPii
"Hölösuu"
Viestit: 1541
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 09:45
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja ZeiPii »

Meillä kierrätetään jätteet säännöllisesti (pl biojötteet). Ne menevät samaan pömpeliin talouden yleisjätteiden kera. Oikeastaan kantiskortti sorttiasemalle voisi olla ihan pätevä juttu. Kierrätys koskee rajoitetussa määrin myös tavaroita/huonekaluja; IKEA:n tuotteet lähinnä annetaan, muut myydään ja rikkinäiset menee sorttiin. Kauppakasseina käytetään ns. kestokasseja. Tämän vastapainoksi ei haittaisi vaikka taloudesta löytyisi bensa V8, mutta kun ei - vielä :?.

Biohajoaviin hedelmäpusseihin on tutustuttu. Ne hajoaa jo ennen kassaa ... No, thanks.
MiTo QV -10
Ex: BMW 320i -05, Saab 9-3 SC 1.8t -08
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

ZeiPii kirjoitti:Meillä kierrätetään jätteet säännöllisesti (pl biojötteet). Ne menevät samaan pömpeliin talouden yleisjätteiden kera. Biohajoaviin hedelmäpusseihin on tutustuttu. Ne hajoaa jo ennen kassaa ... No, thanks.
Joo. Jostain syystä biohajoavat pussit kyllä hajoaa, muttei maadu millään ilveellä. Mutta mites toi biojäte siellä sekajätteessä? Sitä kun ei sais kaatopaikalle roudata, ja siitä on kai tulossa ihan joku lakipykälä lähivuosina. Naapureiden kanssa yhteinen biojätekimppa-astia, jos ette taloyhtiössä asu?
lucaf kirjoitti: Leipä- ja hedelmäpussit palvelevat yllättäväkin hyvin roskapusseina, vaikka pienempiä ovatkin.
Nyt kun miulla on kolme tulisijaa, niin miulla kun tulee käytännössä vaan pienehköjä paperisia leipäpusseja, täytän ne paperisilppurihötöllä sytykkeeksi. Kierrätän kyllä keräyspaperin sinänsä, mutta kun on mainos- ja ilmaisjakelukielto, eikä tuu sanomalehteä jne, niin aika vähän varsinaista ylimäärästä paperia sitten ees kasaantuu, mutta kaikki laskut ja vakuutuskirjat ja muut, missä on omia nimi-, osoite- ja henkilötietoja, surautan paperisilppurin kautta.

Miun talo ei oo kunnallistekniikassa, joten on oma porakaivo. Sen vedessä on liikaa fluoridia, ja siks miulla on nyt keittiön altaalla kaks hanaa. Toinen, kapeampi hana kuljettaa "täydellistä" ruoka- ja juomavettä, joka suodattuu käänteisosmoosilaitteen kautta. Tuo pömpeli vie niin ison osan altaanaluskaapista, ettei semmonen perinteinen jätehässäkkä mahdu kaappiin. Siellä on vain sekajäte ja komposti. Muu kierrätysroina onkin toisessa paikassa, ja kun sen paikan ei voi antaa olla epäsiisti, haiseva, ylipursuava tm. niin aloinpa sitten jalostaa tuota jo olemassa olevaa kierrätyssysteemiäni :D.
AZP kirjoitti:En tunnusta olevani ekohippi, koska ekohippeilyyn kuuluu mielestäni epärealistisia ajatuksia siitä, mikä on ympäristöystävällistä ja mikä ei. Tyyliin ”sähkö tulee töpselistä”.

Mutta ympäristötietoinen, jopa vihreä olen.
Kyllä mun jalanjälki on globaalisti ajatellen ihan liian iso, mutta väittäisin että keskimäärin pienempi kuin monella muulla samassa elämäntilanteessa olevalla perheenisällä.
Näinhän se on. En miekään kaikkea allekirjoita, siksi otsikkona ekohippeily, ei niinkään ekohipit :).
Ympäristötietoisuus on pop 8)
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
9000 automaatilla
"Hölösuu"
Viestit: 2947
Liittynyt: Ke Marras 19, 2003 20:55
Paikkakunta: Sipoo

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja 9000 automaatilla »

Normi (melko tarkka tosin) lajittelu (muovi, bio, metalli, paperi, pahvi, lasi, seka). Lisäksi tallissa erikseen elektroniikka, kyllästetty puu, maalattu puu ja kemikaalit jos niitä on. Puhdas ja kuiva (ylivuotinen) puu palaa takassa, leivarissa tai saunassa. Päältä sytyttäen tietysti. Molemmat autot on RE85. Perikunta käytti aikanaan kestovaippoja ja vaatteet menee kierrätyksen kautta; pienen tuskin saa koskaan uusia, vaan aina vaan "uusia" :lol:.

Kestokassit kaupassa ja kestopussit heduille. Kurkut ja banskut semmosenaan. Lihan syönti pudonnut tosi radikaalisti, muttei täysin loppunut. Harrastusvälineetkin hankitaan käytettynä, mikäli mahdollista. Vanhassa vara parempi :mrgreen:!

Sähkösopimus menee jonkun ekosähkön tai vastaavan kautta, ei ydinvoimaa eikä fossiilisia. Eikä vesivoimaa. Mistä päästään kaloihin. Mielellään ostan luonnon kalaa ruuaksi, lohta en oikeastaan koskaan ja kirreäkin pitänee alkaa harkitsemaan. Ahvenat tai lahnatkin on savustettuina hyviä. Nykyisin löytyy jo kohtuullisia kalajalosteitakin normikaloista.

Lentokonetta koitan käyttää mahd. vähän. En siis lentele lomille juurikaan. Kotimaassakin on nähtävää ihan tarpeeksi.

Uutta jos pitää ostaa, niin mielellään laadukasta, että kestää sitten isältä tyttärelle :lol:. Patterivehkeissä on pääsääntöisesti akut (gepsi, kaukkarit, fikkarit yms).

Ajatus on, että oma toiminta ei jättäisi hirveitä jälkiä; ehkä Perikunta ottaa aiheen omakseen. Aika näyttää :D.
Saabista jäljellä muistot.
Sitikka C5 2.0 Hdi -08, "Möhkö"
Sitikka C4 1,6 VTI -11, "Pöhkö", ei tainnut holistia tulla...
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

9000 automaatilla kirjoitti:Sähkösopimus menee jonkun ekosähkön tai vastaavan kautta, ei ydinvoimaa eikä fossiilisia. Eikä vesivoimaa. Mistä päästään kaloihin. Mielellään ostan luonnon kalaa ruuaksi, lohta en oikeastaan koskaan ja kirreäkin pitänee alkaa harkitsemaan. Ahvenat tai lahnatkin on savustettuina hyviä. Nykyisin löytyy jo kohtuullisia kalajalosteitakin normikaloista.

Patterivehkeissä on pääsääntöisesti akut (gepsi, kaukkarit, fikkarit yms).

Ajatus on, että oma toiminta ei jättäisi hirveitä jälkiä; ehkä Perikunta ottaa aiheen omakseen. Aika näyttää :D.
Siulla näyttäis toi elämäntyyli perheen kanssa olevan aika samanlaista ku miullakin =).

On kans ekosähkösopimus, oliskohan tuulisähköä. Mie kun jouduin tossa keväällä tekemään uuden sähkösopimuksen, ni pohdin sit samalla et menenkö samalla ku ennenkin (oli kans ekoa) vai vaihtasinko muuhun. Olin just vähän aiemmin kuullu, että tuulivoimalan kylkeen pitää aina rakentaa hiilivoimala, joten tivasin siltä aspalta, kun se tuota tuulivoimaa tarjos, että pitääkö toi väite paikkaansa :lol: Kuulemma ei.

Mie oon tässä aikuisiällä jotenkin taantunu tossa paristohommassa, huomaan. Meillä oli kotona aina akkulaturit ja akkuja, ja nykyään miulla on vaa tavan paristoja. Mitähän tässä välissä on tapahtunu... akuista varmaan loppui puhti vuosien mittaan, ja sit ei vaan tullu opiskeluaikana ehkä ostettua uusia, ja jotenkin ajauduin paristoihin. Pitääpä toi kohta fiksata omalla kohdalla. Just tämmösten oivallusten takia tätä ketjua tarvitaan! :mrgreen: Jospa joku muukin saisi näistä ideoita omaan arkeensa.

Noi kalat on vähän haastava keissi, ku itelle ei oikein maistu mikään muu ku lohi tai tonnikala. Ja tonnikalan pyynti on eettisesti arveluttavaa touhua, mutta toisaalta aika harvoin sitä raaskii edes ostaa, kun se file maksaa yleensä jonkun 36e/kg. Inhoon ruotoja ja sit ku tossa muutama vuos sitten yritin löytää lohelle jotain korvaajaa (sillon löyty tonnikala), niin hermostuin ku joku tarttuu ihan samantien pannuun kiinni paistaessa tai maku ei viehätä ollenkaan.

Miehän en pussita kaupassa oikeestaan mitään muita hedelmiä ja vihanneksia, ku sellasia mitä ostetaan yleensäkin useita. Kaks tai kolme paprikaa ei vielä oo sellanen määrä ja ne on isoja. Ja jos miulla ei oo kauppakassia/kestohedelmäpussia mukana, en ota myöskään mitään korviketta.
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
Avatar
AZP
"TosiSaabisti"
Viestit: 13205
Liittynyt: Su Tammi 03, 2010 01:02
Paikkakunta: Åboland

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja AZP »

Kyllähän se niin on, että jos sähköä haluaa käyttää tyynenä päivänä, niin vaikka olisi mikä norppasopimus, se töpselistä tuleva sähkö tuotetaan vesi- tai ydinvoimalla tai fossiilisilla. Ei se yksi tuulivoimala yhtä hiilivoimalaa kaipaa, mutta sähköä kun ei varastoida, niin se mitä töpselistä saa, tuotetaan sillä millä sen juuri silloin pystyy tuottamaan. Tuotantomäärät tasataan sitten pidemmän ajan sisällä.
Nyt: '21 Mustang Mach-e AWD
Ennen: Töpselikärsä '14 Mitsubishi Outlander PHEV | '08 Saab 9-3 SportCombi TiDS A6 | '02 Saab 9-3 2.0t A
Lisäksi: '80 Oldsmobile Delta 88 468 cid | '65 VW 1200 | '73 VW 1303S | '82 Honda CB750K
ZeiPii
"Hölösuu"
Viestit: 1541
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 09:45
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja ZeiPii »

yenny kirjoitti:...Mutta mites toi biojäte siellä sekajätteessä? Sitä kun ei sais kaatopaikalle roudata, ja siitä on kai tulossa ihan joku lakipykälä lähivuosina. Naapureiden kanssa yhteinen biojätekimppa-astia, jos ette taloyhtiössä asu?
Vantaalla menee kaikki sekajäteastian sisältö polttoon. Sama koskee pakkausmuoveja. Metallit, pahvit ja paperit menee lähistöllä oleville kierrätyspisteille näppärästi vaikka työmatkalla. Taloyhtiö tämä ei ole, vaan hallinnanjakosopimuksella viiteen osaan jaettu kiinteistö. Toki keskenämme asioita järjestellään. Biojäteastia tullee sitten kun on sen aika.
MiTo QV -10
Ex: BMW 320i -05, Saab 9-3 SC 1.8t -08
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

ZeiPii kirjoitti:Vantaalla menee kaikki sekajäteastian sisältö polttoon. Sama koskee pakkausmuoveja.
Joo täällä Pirkanmaalla ei oo tuota polttolaitoshommaa. Aiheeseen liittyen, törmäsin just hiljattain tämmöseen juttuun: https://yle.fi/uutiset/3-10373765
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
janne1009
"Turbo"
Viestit: 241
Liittynyt: Pe Syys 14, 2007 17:07
Paikkakunta: Nokia

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja janne1009 »

Olen jo reilun vuoden ostanut Tampereen Sähkölaitokselta Hyöty energia nimistä sähköä, tuotantotapa sekajäte.
Saabit luonnollisesti kulkee retanolilla. Työmatkat paljolti fillarilla.
Tulisijoistani tuhkat kierrätän takaisin metsään lannoitteeksi. Vaatteet käytän loppuun luokitusta keventämällä ja osa päätyy vielä pyyheräteiksi esim Saab remppoihin.
9000CS 2,0tA sport MY98(nuorison käytössä)
9-5 farkku MY01 b205/4 E/i/R(projektina tai paaliin?)
Yamaha WR 125 X, Kubota B6000
Honda CR-V
yenny
"Ruisku"
Viestit: 120
Liittynyt: Su Heinä 30, 2006 22:13
Paikkakunta: Aquabay

Re: Ekohippeily

Viesti Kirjoittaja yenny »

janne1009 kirjoitti:Saabit luonnollisesti kulkee retanolilla.
Tulisijoistani tuhkat kierrätän takaisin metsään lannoitteeksi.
Onko viinasofta autoissa ollut nimenomaan ympäristöpäätös, vai ajamisen edukkuuden vuoksi tehty ratkaisu? :wink:
Omassa Aerossa on vain bensavirisoftaus, sillä ei vielä luontoa pelasteta.

Tuostapa tuli mieleen, miun tarttee hankkia tuhkaämpäri, ja tsekata, onko jotain lapio- ja harjatyyppisiä takkatyökaluja jääny talon mukana. Lähinnä jotain tulenkohennusjuttuja on jokaisessa tulisijassa valmiiksi.
#3278
Mazda 6 -15
Suzuki GSX-R750 -09
Vastaa Viestiin