Tosimiesten reseptit!

Kaikki autoiluun liittymätön, mutta muuten HYÖDYLLINEN keskustelu.
Sana on MELKEIN vapaa.
Psychocowboy
"Hölösuu"
Viestit: 2937
Liittynyt: To Huhti 01, 2004 12:02
Paikkakunta: H:ki - J:kylä

Tosimiesten reseptit!

Viesti Kirjoittaja Psychocowboy »

Nyt saattaa mennä pahasti metsään mutta kokeillaan kumminkin! Tosi mieshän machoilee keittiössä eli ruokaa laittaessa naisen paikka on olohuoneessa :wink: Eli "jokamies Saabin korjaa tosimies eväät tekee" pohjalta haetaan saabistien parhaita kesäreseptejä/grillaus vinkkejä. Jos tulee kirjan verran niin sehän tehdään, jos ei niin vaivun häpeään :oops: . Usko on vahva! Paiskaa ilmoille parhaat reseptit/vinkit kanssasaabisteille. Ja tämä koskee myös Ladysaabisteja! Pelkkä Atrilli mikroon ei kelpaa :wink:
Born to be wild, paitsi kotona
#2288 ex 9-3t -01,ex 9-5 2.0t Wagon -05 ex NG900S 2,3i Talladega -97
Nyt Volvo V70 D4 -15, varalla 206 pögötti. Saab edelleen haaveissa....
hewidero
"Hölösuu"
Viestit: 1453
Liittynyt: To Touko 22, 2003 15:55
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja hewidero »

Janssoninkiusaus tuli tänään taas vaihteeksi väännettyä. Eli kaupasta perunasipuliseosta, kermaa ja anjovisfileitä. Vuokaan perunat, fileet ja loput perunat, ja päälle kerma. 200'C astetta 40-50 min. Hyvää tulee voin taata :wink:.
#2013
1×90+1×(9-3)+2×(9-5)+1×96+4×99+9×900+4×9000=44696
saabracing
"Hölösuu"
Viestit: 4093
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2003 15:26
Paikkakunta: jkl, laukaa

Viesti Kirjoittaja saabracing »

Saabracingin nopeat pizzaleivät: :wink:

Paahtoleipiä, töräytetään ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaattipyrettä päälle.

Sitte juustoraastetta tai juustoviipaleita muutama päälle.

Omanmaun mukainen täytös siihen kukkuraksi, esim. jauheliha, kinkku, tonnikala ja ananas.

Kauniinpi puolisko yleensä laittaa enempi vihanneksia :oops:

Päälle loput juustot ja mikroon tai uuniin.

Mikrossa ihan ehdoton "crisp" -toiminto


Oreganot kun huitasee vielä, niin ávot :P
Rommitommi
"Hölösuu"
Viestit: 2735
Liittynyt: Pe Syys 12, 2003 14:56
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Rommitommi »

9-5T kirjoitti:Grilliin hyvin maustettuja possun ulkofile pihvejä, sipulia, keitettyjä perunoita, herkkusieniä joiden sisusta on täytetty tuorejuustolla ja muutama pekoni kierretty ympärille. Näitä kun grillaa tarpeeksi usein ei tarvitse käydä neuvolassa.
Vaimon tekemät ruuat oli joskus väärän nimisiä mutta vuosien koulutus on tuonut tulosta, kai tiedätte mitä eroa on liha- ja perunasopalla tai lihamakarooni- ja makaroonilaatikolla.
Meikäläisellä aika sama resepti. Grillaaminen on juhlavaa puuhaa ja useinha tuota tulee harrastettua. Neuvola tosiaan pysynyt kaukana :twisted:
Tomppa & Saabit myyty :( & Volvo V70 2.5T
hewidero
"Hölösuu"
Viestit: 1453
Liittynyt: To Touko 22, 2003 15:55
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja hewidero »

Onkos kokemuksia kalijamarinaadista. Kaveri semmoisessa oli omia kyljyksiään uittanu, ja kehui että hyviä oli.
#2013
1×90+1×(9-3)+2×(9-5)+1×96+4×99+9×900+4×9000=44696
Ronska
"Hirsch"
Viestit: 910
Liittynyt: To Maalis 04, 2004 11:47

Viesti Kirjoittaja Ronska »

Chili con carne on asiallista syötävää.

2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa,
400g paistijauhelihaa, sopivasti tomaattimurskaa,
ketsuppia, RIITTÄVÄSTI chiliä ja valkosipulia :wink:
Sekaan voi vielä heittää roimasti jalopenoja :twisted:

Hyvää tulee, nautittavaksi sopivan salaatin ja leivän kera.
Vesa Pohjalainen
"Saabisti"
Viestit: 3986
Liittynyt: Pe Syys 24, 2004 10:30
Paikkakunta: Jämsä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vesa Pohjalainen »

Aika hyvin tuntui pelaavan seuraava juttu, valmistus on grillissä.

- marinoituja broilerin rintafileitä grilliin
- vokkipannuun vihannekset ja sipuli, kun ovat kypsiä joukkoon tomaatti-yrtti-tuorejuusto purkin sisältö, pikkuisen Habanero -chilikastiketta, soijaa
- tuoreet herkkusienet toiseen pannuun, perään reilusti sipulia ja pikkuisen soijaa
- uudet perunat pataan ja tilliä perään
- tuoresalaattia maun mukaan

Tuntuu menevän ainakin meillä ihan hyvin
# 419 Vesa Pohjalainen
tevisu
"Hölösuu"
Viestit: 1880
Liittynyt: Ma Syys 22, 2003 19:47
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja tevisu »

Tämä on ainoa sapuska, jota meikäläinen osaa (ja joutuu) tekemään:

Tarvitaan reilun kokoisia härän sisäfilepihvejä, jotka maustan eri pippureilla ja suolalla.
Paistan valurautapannulla voi/öljyseoksella ja valmiit pihvit folioon hetkeksi. Sitten ylimääräinen öljy pois pannulta ja konjakkia reilu desi pannulle (ja kokille...). Kiehautus, pannun raaputtelua ja kermaa perään. Kastikkeen keittelyä kokoon, suolaa ja folioista vielä mehut kastikkeen sekaan. Sitten vaan pöytään pottujen kera.
anzzi
"Kaasari"
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Tammi 25, 2005 22:42
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja anzzi »

Oma suosikki on seuraavanlainen:
400-500g jauhelihaa
1 suuri sipuli
valkosipulia
anjovisfileitä
1 tomaattipure (tyttömäisemmät voi vaihtaa smetanaan :lol: )

Paistetaan jauheliha aivan pieniksi murusiksi, joukkoon erittäin hienoksi hakattu sipuli, anjovisfileet silpuksi ja joukkoon liemineen, lopuksi tomaattipure ja valkosipulia maun mukaan. Sekoittele tovi liedellä ja lisää joukkoon esim vettä jotta tulee sopivan tahmeaa, ei kuitenkaan kastiketta.
Nautitaan runsaan oluen kera! Nautinnon jälkeen saattaa jano yltyä...

Alkuperäinen vorschmack tehdään kyllä lampaanlihasta, mutta toi kelpaa mulle. Se oli Mannerheimin suurta herkkua eli ton on pakko kelvata tavalliselle taatelin tallaajalle :wink:
Avatar
dimebak
"Hölösuu"
Viestit: 8261
Liittynyt: To Heinä 03, 2003 21:03

Viesti Kirjoittaja dimebak »

riisiä ja nautaa a'la dimebak:

Setä Benin pitkäjyväistä riisiä tarpeen mukaan ja nimen omaan paketin ohjeilla keitettynä.

Riisille kaveriksi naudan suikalelihaa pari pakettia, n. 800 grammaa. Ruskistetaan teflonpannulla voilla tai öljyllä (itse suosin öljyä). Lisätään suolaa oman maun mukaan ja jauhettua maustepippuria sekä huhmareessa rouhittua mustapippuria. Annetaan lihan kypsyä ja maustua. Tavoite on, että lihat ja riisi on saman aikaan valmiita ja 5 minuuttia ennen valmistumista lisätään lihan sekaan pilkotut punaisen ja keltaisen paprikan puolikkaat. Älä käytä vihreää paprikaa, se maistuu ihan nurmikolle tjsp.


grilliherkut a'la dimebak

Laitetaan marinaadissa noin tunnin ajan uitetut keltaiset paprika palat, sipulilohkot, kesäkurpitsapalat ja tuoreherkkusienet vartaisiin. Pyöritä foliota "rehujen" ympärille ja jätä tikunpää näkyviin (parempi pyörittää grillissä).

Laita folioon marinoidut pihvit (kaupasta ostetut tai itse marinoidut).

Valmistele makkarat. Muista esipaistaa yksi ja avaa pullo olutta sitä syödessä, se on miehistä :D

Keitä perunoita ja laita pöydälle esille voita, ei mitään kissanrasvaa vaan voita. Voit myös laittaa tikkuperunoita ja muista tehdä niitä paljon.

Sitten vaan grillaat, keität jne. ja nautit päivästä, ruoasta ja hymyile.
-dimebak-
9-5 Aero Wagon 2004, käyttökinneri
Entiset: 99GL 2D 1980, 900T16 5D 1992 ja Opel Vectra Voyage 2001
meeri
"Kaasari"
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Maalis 02, 2005 20:36
Paikkakunta: Pietarsaari

Viesti Kirjoittaja meeri »

Lohi pilkotaan pituussuunnassa 2-3cm palasiksi. Käännetään siivut ympäri niin että nahkapuolet koskettavat toisiaan=lohimedaljonki. Laita uuniin kerman kanssa. Kypsymisen lopussa lisää päälle pestoa ja reilusti juustoraastetta. Valmiisiin kaloihin sitruunamehua. Tarjoa esim. uuniperunoiden tai pastan kanssa.
-Saab 900 SE 2,5 V6-

"Minulla on kädet, jos niitä pyöritän alkaa myrsky."
Jussi
"Hölösuu"
Viestit: 2666
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2003 12:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Jussi »

hewidero kirjoitti:Onkos kokemuksia kalijamarinaadista. Kaveri semmoisessa oli omia kyljyksiään uittanu, ja kehui että hyviä oli.
Riistalihalle jotkut, jotka ei tykkää riistan mausta, käyttää kaljassa marinointia. Toinen vastaava juttu on piimämarinadi. Pehmentävät kuulemma makua.

Molemmat kuulostaakin jo niin iljettäviltä että en ole tohtinut ikinä kokeilla.
-Jussi-
Audi Q3 Sportback, Saab 9-5 2.0T, Saab 9-5 2.3T
Ex Saab 900, 9000, 9-5
9kTA
"Aero"
Viestit: 398
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2003 16:47
Paikkakunta: Anjalankoski

Viesti Kirjoittaja 9kTA »

Tarvikkeet:

- riittävä määrä porsaan sisäfilettä
- sweet thai chili kastiketta
- grillikastiketta
- valkosipulikermaperunapusseja
- valkosipulia
- kermaa

Leikkaa sisäfile 5-10cm pitkiksi kappaleiksi ja marinoi vähintään 6 tuntia sweet thai chili - grillikastike (50%/50%) seoksessa.
Käräytä fileisiin grillissä ruskea pinta käännellen ahkerasti alussa. Sen jälkeen grillaile kaikessa rauhassa pienellä tulella ehkä noin kolmen vartin verran valellen välillä marinointikastikkeella huolellisesti joka puolelta. Grillatessa on hyvä siemailla samalla olutta tahi punaviintä. Tarkista yhdestä palasta kypsyys ja tarvittaessa jatka grillausta halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Samaan aikaan on hyvä laittaa valkosipulikermaperunat valmistumaan eli perunat uunivuoalle ja lisätään kohtuuttomasti valkosipulia pilkottuna ja kermaa koska valmiissa sekoituksissa ei ole kumpaakan riittävästi. Parempi pitää uunissa jonkun verran pidempään kun ohjeissa sanotaan että hautuvat paremmin kermaiseksi kauttaaltaan. Myös tätä lisäkettä tehdessä on ollut tapana nauttia hieman punaista tai ohraista.

Nautitaan hyvässä seurassa punaviinin tai oluen säestyksellä.
9-5 Aero Wagon Hirsch -05 208/400 (KA)
#1856
Psychocowboy
"Hölösuu"
Viestit: 2937
Liittynyt: To Huhti 01, 2004 12:02
Paikkakunta: H:ki - J:kylä

Viesti Kirjoittaja Psychocowboy »

Todella hyvältä kuulostaa :D . Nyt vaan rohkeasti lisää 8)
Born to be wild, paitsi kotona
#2288 ex 9-3t -01,ex 9-5 2.0t Wagon -05 ex NG900S 2,3i Talladega -97
Nyt Volvo V70 D4 -15, varalla 206 pögötti. Saab edelleen haaveissa....
AC
"Saabisti"
Viestit: 2117
Liittynyt: Pe Touko 09, 2003 14:47
Paikkakunta: Kpää

Viesti Kirjoittaja AC »

Reseptit kuulostavat sopivan rasvaisilta :D

Tosimies laittaa grilliin mozzarella-pepperonigrillimakkaraa, täyslihaista tietenkin. Samalla voi paistella salaisella marinadilla marinoitua kalkkunafilettä sekä kasata folioon sopivassa suhteessa peruna-sipulisekoitusta, kesäistä vihannessekoitusta sekä tuorejuustoa.
BMW 320dA Coupe LCI
Vastaa Viestiin