Millainen grilli kannattaa hankkia?
Millainen grilli kannattaa hankkia?
Tuossa on muutama aihe, jotka sivuavat grillausta ja grillin rakentamista, mutta en löytänyt keskustelua eri grillityyppien tai merkkien eroista.
Sähkögrilleistä kokemukset huonoja, ovat usein tehottomia. Hiili-/brikettigrilli olisi tietenkin varma valinta, mutta jotenkin ei kiinnosta pelata hiilien ja sytytyksen kanssa. Usein käy vielä niin, että hiillos on parhaimmillaan kun ruoka on syöty...
Viime kesän pärjäsin kasalla tiiliä ja ritilällä, mutta ei oikein rivitalon pienessä pihassa toiminut. Välillä savua oli enemmän kuin tarpeeksi. Nyt olisi helposti siirrettävän grillin hankinta edessä, ja olen päätymässä kaasugrilliin.
Olen ajatellut, että jos tuon haluaa olevan pitkäikäinen, pitää välttää ruostuvia osia. Ei ole tosin kokemusta, kuinka herkästi nuo ruostuvat? Melkein kaikissa kansi ja pohja ovat emaloitua terästä, muut osat pulverimaalattua terästä.
Koko ja laatu näyttävät olevan linjassa hinnan kanssa. 400 eurosta ylöspäin saa jo todella isoja grillejä, mutta tuo lisägrillausala menisi meidän taloudessa hukkaan. Hintaluokka, josta löytyisi sopivia on 150-300 euron kieppeillä. Esimerkkinä tämä 139 euron Primus: http://www.primus.fi/index.php?page=84
Vaihtoehtoina on tällä hetkellä oikeastaan Primuksen, Char-Broilin ja Weberin malleja. Kiinnostavin on Primus Fiesta Dynasty (199,-) jossa kansi ja pohja ovat valualumiinia ja sivukeitinkin löytyy - tarvetta ei välttämättä sille tosin ole. Jostain syystä Primuksen kotisivulla ei ole ko. mallista mitään tietoa?
Mitäs raati suosittelee ja mitkä ovat sudenkuopat noissa kaasugrilleissä?
Sähkögrilleistä kokemukset huonoja, ovat usein tehottomia. Hiili-/brikettigrilli olisi tietenkin varma valinta, mutta jotenkin ei kiinnosta pelata hiilien ja sytytyksen kanssa. Usein käy vielä niin, että hiillos on parhaimmillaan kun ruoka on syöty...
Viime kesän pärjäsin kasalla tiiliä ja ritilällä, mutta ei oikein rivitalon pienessä pihassa toiminut. Välillä savua oli enemmän kuin tarpeeksi. Nyt olisi helposti siirrettävän grillin hankinta edessä, ja olen päätymässä kaasugrilliin.
Olen ajatellut, että jos tuon haluaa olevan pitkäikäinen, pitää välttää ruostuvia osia. Ei ole tosin kokemusta, kuinka herkästi nuo ruostuvat? Melkein kaikissa kansi ja pohja ovat emaloitua terästä, muut osat pulverimaalattua terästä.
Koko ja laatu näyttävät olevan linjassa hinnan kanssa. 400 eurosta ylöspäin saa jo todella isoja grillejä, mutta tuo lisägrillausala menisi meidän taloudessa hukkaan. Hintaluokka, josta löytyisi sopivia on 150-300 euron kieppeillä. Esimerkkinä tämä 139 euron Primus: http://www.primus.fi/index.php?page=84
Vaihtoehtoina on tällä hetkellä oikeastaan Primuksen, Char-Broilin ja Weberin malleja. Kiinnostavin on Primus Fiesta Dynasty (199,-) jossa kansi ja pohja ovat valualumiinia ja sivukeitinkin löytyy - tarvetta ei välttämättä sille tosin ole. Jostain syystä Primuksen kotisivulla ei ole ko. mallista mitään tietoa?
Mitäs raati suosittelee ja mitkä ovat sudenkuopat noissa kaasugrilleissä?
Osta sellainen jossa on valurautaset poltin, parila ja ritilä..ei tarvii niitä laavakiviä olla uusimassa...omassa käytössä huomattu paremmiksi kuin se grilli johon tarvii niitä laavakiviä..meillä on käytössä Lucifer merkkinen joka maksoi viime kesänä CM:ssa 299 € ..ja on oikein hyvä grilli...tuo Primushan vaikuttaa hyvältä..varmasti lihat ja makkarat paistuu... 

#2675
96 vm.75
96 vm.75
-
- "Hölösuu"
- Viestit: 2948
- Liittynyt: Ke Marras 19, 2003 20:55
- Paikkakunta: Sipoo
Omassa käytössä olen huomannut, että sivukeitintä ei juurikaan tule käytettyä. Siksi itsellä ei semmoista ole... Ainakin kotona, missä keitettävät safkat tulee tehtyä hellalla, niin sivukeitin on vain tiellä, kun ei ole molemmilla puolilla laskutilaa tavaroille... Mökillä tuli joskus sivukeittimellä kai kerran tai kaksi potut keitetyä, ei muuta.
Kaverilla on Weber Q 200 ja täytyy sanoa, että vaikka on hiton kallis, niin on hiton hyväkin. Hakkaa kyllä mennen tullen tämmöiset "perinteiset" laavakivihässäkät... Olkoonkin, että sivutasot on muovia, mutta parempana pysyvät ajan hampaan niitä kalutessa
.
Toi Weber oli vielä pöytämalli, joten siirtely eri paikkoihin on aika kätevää. Vaatii tosin erillisen pöydän mihin sen laittaa, mutta kukin tyylillään...
Kaverilla on Weber Q 200 ja täytyy sanoa, että vaikka on hiton kallis, niin on hiton hyväkin. Hakkaa kyllä mennen tullen tämmöiset "perinteiset" laavakivihässäkät... Olkoonkin, että sivutasot on muovia, mutta parempana pysyvät ajan hampaan niitä kalutessa

Toi Weber oli vielä pöytämalli, joten siirtely eri paikkoihin on aika kätevää. Vaatii tosin erillisen pöydän mihin sen laittaa, mutta kukin tyylillään...

Saabista jäljellä muistot.
Volvo S60 D3 - 17, Sirkkuli"
Sitikka C4 1,6 VTI -11, "Pöhkö", ei tainnut holistia tulla...
Volvo S60 D3 - 17, Sirkkuli"
Sitikka C4 1,6 VTI -11, "Pöhkö", ei tainnut holistia tulla...
Onhan tuo Weber Q300 omalla "jalustalla":
http://www.weber.com/q/300_detail.aspx
Hintaa ilmeisesti 450 eeroa....
http://www.weber.com/q/300_detail.aspx
Hintaa ilmeisesti 450 eeroa....
http://www.suomela.fi/default.asp?stc=&sc=1731&sa=2031tevisu kirjoitti:Onhan tuo Weber Q300 omalla "jalustalla":
http://www.weber.com/q/300_detail.aspx
Hintaa ilmeisesti 450 eeroa....
käypäs osallistumassa niin voit saada vaikka ilimatteeks...

#2675
96 vm.75
96 vm.75
Jos olisikin omakotitalo, grilli olisi jo muurattu. Nyt pitäisi hökötys saada aina käytön jälkeen siirrettyä seinän viereen suojaan. Muurattu grilli vaatii jo metrin kuopan soraa, hiekkaa ja perustuksen alle. Huikan liikaa tuohon nurmilänttiin, jota joku pihaksikin kutsuu.Hartikainen kirjoitti:Kyllä se muurattu olis varmaan paras, mut kaasu on nopea.