Juolahti mieleeni, että tiivistesarjan paperiset tiivisteet kun laittaisi skannerin päälle ja muuttaisi kuvaksi niin printterinomistajien olisi helppo printata "tiivistesarja" A4 kokoiselle tiivistepaperiarkille ja leikata irti.
Eikun uusien tiivistesarjojen omistajat skannaamaan ja pistämään kuvia jakoon...
Ei muuten ollenkaan paskempi ajatus, noiden museoikäisten kanssa taistelevien kannattaisi varmasti harkita moista kierrätyssysteemiä
Ainoa ongelma on kuvien skaalaus, mistä taas selvittäisiin sillä että joku ahkera vektoroisi kuvat ja siirtäisi cadiin. DXF:nä jakoon niin skaalauksen saisi kaikki varmasti kohdalleen.
Toisaalta... ei noita paperitiivisteitä niin kamalan vaikea ole tehdä ihan ilman valmiiksi piirrettyjä ääriviivojakaan
Onnistuisiko skaalaus vaikkapa adoben acrobatilla..? Käsittääkseni.. tai sitten skannaa samaan kuvaan myös viivottimen mitta-asteikoksi niin kukin saa taistella zoomaillen mittasuhteita kohdalleen vaikka tavan tulostuspaperille.
Tein Mercruiserin virranjakajan sisusten peltiosien kanssa seuraavasti:
- Taivuttelin, liimasin ja askartelin palat siihen muotoon, jossa ne tod.näk olivat olleet tehtaalta lähtiessään
- Löin pellin palat skanneriin
- Siirsin skannatut kuvat Autocadiin ja skaalasin ne muutaman varman päämitan avulla oikeaan mittakaavaan (1:1)
- Piirsin skannatun kuvan päälle lopullisen kuvan
- Laserleikkautin peltiläpyskät cad-kuvien perusteella.
Selvyyden vuoksi: Mecruiserin nerokas amerikkalainen virranjakaja onnistui kietomaan kaiken mitä kannen alla on pyörijän ympärille iloiseksi sotkuksi.
Sama menetelmä käy myös tiivisteille, tosin on turhan monimutkaista paperisille. Metallitiivisteille voisi olla ihan hyvä... laser- ja vesisuihkuleikkaus kun käy paljon juohevammin ja halvemmalla dxf-fileistä kuin paperikuvista.