Varaosa-Saab vaihtaa nimeä ja laajentaa

Saabin konseptit ja tulevaisuuden suuntaukset.
Vastaa Viestiin
Pehko 9-3 SS
"Kaasari"
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Loka 28, 2013 15:10

Varaosa-Saab vaihtaa nimeä ja laajentaa

Viesti Kirjoittaja Pehko 9-3 SS »

Löytyi äsken Kauppalehden sivulta.

Saabin varaosat päätyivät Ruotsin valtiolle pantteina, kun valtio takasi Saab Automobilen Euroopan Investointipankilta saaman lainan.

Saab Automobilen konkurssissa Ruotsin valtiolle päätynyt varaosayhtiö Saab Parts on vaihtanut nimensä Orioksi. Yhtiö laajentaa samalla tarjontaansa muiden autojen varaosiin ja myös lgistiikka- ja tekniikkapalveluihin.

"Testaamme muiden osien myyntiä jo tänä vuonna", Saab Partsin toimitusjohtaja Lennart Ståhl sanoo talouslehti Dagens Industrille.
Google-mainokset
Autovaraosia - Skruvat.fi
Auton varaosia 30 eri merkkiin. Ilmainen rahti uusille asiakkaille!
www.skruvat.fi
Auto Varaosat
Valot, etu - ja taka puskurit, siivet. Hyvä ja halpa, katso itse!
alvadi.ee/fi

Kokeilu on käynnissä Italiassa, Espanjassa ja Saksassa. Ståhlin mukaan uutta valikoimaa voidaan kutsua piraattivaraosiksi, mutta laatu on yhtä korkea kuin alkuperäisissä varaosissa.

Dagens Industrin mukaan uusi Orio aikoo ensi vaiheessa myydä lähinnä Volvon, Fordin ja Volkswagenin varaosia. Asiakkaina ovat alan ísot toimijat.

Saab Parts-Orion myynti on ruotsalaislehden mukaan tänä vuonna yli miljardi kruunua, yli sata miljoonaa euroa. Toiminta on kannattavaa.

Päivälehti Svenska Dagbladetin mukaan Saab Partsin nimenvaihdos ja paletin laajentaminen merkitsevät yhtiön pukemista myyntikuntoon. Lehden mukaan strategia on vaarallinen, sillä varaosabisnes on erittäin kilpailtu ala.

Saabin varaosat päätyivät Ruotsin valtiolle pantteina, kun valtio takasi Saab Automobilen Euroopan Investointipankilta saaman lainan.

Koska Saabeja ei enää tai vielä valmisteta, varaosayhtiön arvo on rojahtanut valtion alkuperäisistä laskelmista. Svenska Dagbladetin mukaan Saab-pantin alkuperäinen arvo oli 2,2 miljardia kruunua, mutta arvo putosi sittemmin lähes puoleen.

Varaosayhtiön kohtalo on myös poliittisesti hankala Ruotsin porvarilliselle hallitukselle, joka aikoinaan julisti, että veronmaksajat eivät ole vaarassa menettää äyriäkään Saab Automobilen pelastustoimissa.

Oriolla on Ruotsissa noin 300 ja ulkomaisissa tytäryhtiöissä 45 työntekijää. Suomessa yhtiö on toiminut nimellä Swedish Distribution Services Finland Ab.

Auli Mauno
auli.mauno@kauppalehti.fi
+358-10-665 101
9-3ss Arc 1,8t Sentronic -05 Stage1

Vastaa Viestiin