Sivu 1/1

Oletko ollut töissä Saabin tehtaissa ?

Lähetetty: Ti Elo 01, 2017 20:03
Kirjoittaja jormas99
Kuinka moni Saabin omistaja on myös bilbyggare ?

Re: Oletko ollut töissä Saabin tehtaissa ?

Lähetetty: Ke Elo 02, 2017 21:04
Kirjoittaja repa
En ihan saabin tehtaalla, mutta firmassa jossa valmistettiin valaisimia Saabiin. Silloinen Talmu, nykyinen Hella teki ogsatkun combiin takavalaisimia ja muutakin. Tuote oli paskamainen valmistettava ja sutta tuli runsaasti, silloin ajattelin että tämmöistä autoa ei ikinä tontille tule, väärin luultu. Silloin oltiin kahdeksankymmentäluvun puolivälissä.

Re: Oletko ollut töissä Saabin tehtaissa ?

Lähetetty: Ke Elo 02, 2017 21:26
Kirjoittaja VKe
No tämäpä hauska. Vastasin mieluusti :)

Re: Oletko ollut töissä Saabin tehtaissa ?

Lähetetty: Ke Elo 02, 2017 23:32
Kirjoittaja AZP
En vastannut kyselyyn, kun en ole Saabeja koonnut, mitä nyt kotitallissa parsinut tuota loppuunajettua viimeksi tänään :mrgreen:

Mutta tuohon Talmuun liittyen: taisivat tehdä Saabin valoja loppuun asti. Siis Saabin loppuun, Hellan Perttelin tehdashan jaksoi muutaman vuoden pidempään kunnes tuotanto lopetettiin. Ja tämän jutun perusteella OG-satkun takavalo ei ollut viimeinen haasteellinen Saab-tuote tehtaan valikoimassa: http://www.ts.fi/uutiset/talous/1074063 ... valoillaan

En tehtaalla koskaan käynyt, ohi ajoin useasti ja muutama vuosi sitten tehtaanjohtaja oli eräässä koulutuksessa kertomassa heidän tuotannonkehitys- ja lean-projekteistaan. Ilmeisen hyvin johdettu ja tehokas tehdas, mutta romanialainen hintataso vei voiton.

Re: Oletko ollut töissä Saabin tehtaissa ?

Lähetetty: Ke Elo 09, 2017 19:52
Kirjoittaja Klunssi
En ole ollut töissä, mutta nykyään työskentelen firmassa joka on ollut alihankkijana Saabille, lähinnä konepellin lukkojen peltiosien pinnoitusta on täällä tehty. Edelleenkin pinnoituslinjalla käytetään tavaraerien välissä merkkinä noita lukkopellin paloja. Aivan varma en ole, mihin malleihin ja mihin asti noita on täällä pinnoitettu. Jotain 2000-luvun alkupuolen hommia ne on olleet.

Re: Oletko ollut töissä Saabin tehtaissa ?

Lähetetty: La Elo 12, 2017 17:06
Kirjoittaja Hessu
Olin opiskeluaikoina 1997-2004 töissä konepajassa joka teki mm. Saabin pyöränmutteriavaimia. Toimitukset lakkasivat kun 9000 valmistus päättyi, eli niitä meni Ukin lisäksi myös Ruotsiin. Vanhempien Saabien omistajat voivat tarkistaa onko avain Toijalassa tehty: Varressa lukee PULKO 19.