Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäen

Suunnitteletko tuovasi auton ulkomailta tai oletko jo niin tehnyt? Kysy neuvoa, jaa vinkkejä ja kokemuksia auton maahantuonnista tällä palstalla.
saabias
"Koeajolla"
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2018 21:37

Re: Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäentt

ViestiKirjoittaja saabias » Ti Heinä 17, 2018 22:24

Rommitommi kirjoitti:Liikehän on tossa jopa joustava, itselleni vastaavassa tilanteessa on sanottu, etteivät luovuta ennen kuin prosessi on hoidettu. Kaksi viikkoa kuulostaa vähän pitkältä, yleensä alle viikossa homma selvinnyt, mutta ehkä liike ei halua antaa liian kireää aikataulua, jos ei onnistukaan.

Voit ja pitääkin aloittaa Suomessa prosessi kun tuot auton Suomen maaperälle, ei muuta kuin käyttöönottoilmoitus kehiin ja sitten teet veroilmoituksen niillä tiedoilla mitä on, niin sieltä tulee kyllä pyyntö toimittaa puuttuvat asikirjat tietyssä määräajassa (yleensä 14vrk, mahdollisuus pyytää lisäaikaa), eli voit toimittaa del1&2 sitten kun olet ne saanut.

Ei muuta kuin hakureissulle.


Kiitoksia tiedoista, eli hyvillä mielin reissuun.
Riittääkö Suomeen tullessa sähköinen käyttöönottoilmoitus vai pitääkö käydä Tullissakin asioimassa?
Ja oliko niin, että voin ajella Suomessa ruotsalaisilla kilvillä vai tarviiko lisäksi Suomessa hankkia siirtomerkit? Vai tarviiko siirtomerkit vasta siinä vaiheessa, kun lähetän ruotsalaiset kilvet myyjälle ja odotan myyjän lähettämiä papereita?

tturku
"Team Ylläpito"
"Team Ylläpito"
Viestit: 4478
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 16:21
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäen

ViestiKirjoittaja tturku » Ti Heinä 17, 2018 23:33

Sähköinen ilmoitus riittää, ilmoittavat jos haluavat nähdä auton. Ruotsin kilvillä voit ajaa sen 3kk. Älä palauta kilpiä ennen kuin sulla on ne del 1 ja 2 kädessä sanoisin.
Tommi Turku #2632 o4oo-323138 Espoo
NG9-5 2.0Tid M6 Vector MY10 (KA),
NG9-3 1.9Tid M6 Vector Hirsch Cab MY06 (HA)
Ex: NG900 2.0T Cab by Rinspeed, OG9-3 2.2Tid, OG9-3 Aero, OG9-5 3.0Tid, parit OG900 ja 96

Peedroliso
"Koeajolla"
Viestit: 2
Liittynyt: La Heinä 28, 2018 09:43

Re: Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäen

ViestiKirjoittaja Peedroliso » La Heinä 28, 2018 09:57

Viikon päästä pitäis lähtee pikkasen kauempaa hakemaan autoa, Halmstadista asti. Mikäli ymmärsin autoliikkeen myyjän huonosta englannista niin sanoi et voin pitää autossa ruotsin kilvet kiinni mutta kun se ei auta kun heidän kaikki autonsa on poistettu liikenteestä. Miten on jos otan suomesta vakuutuksen auton runkonumeron tiedoilla niin eihän sillä oo väliä enää et onko se poistettu liikenteestä vai ei. Siis tarkoittiko automyyjä sitä että vakuutuksia ei enää ole ettei sillä saa ajella metriäkään vai mitä se tarkoitti. Eikös kaikilla autoliikkeillä Suomessa ja Ruotsissa autot oo poistettu vakuutusten osalta liikenteestä. Tää myyjä oli tehnyt autokaupat suomeen neljä vuotta sitten viimeksi ja ei mielellään uskaltanut jättää kilpiä kiinni. Yritin selvittää myyjälle että homma on muuttunut vuosien varrella mutta eihän mullakaan tästä mitään tietoa ollu, kaverilta vain olin kuullut että hän haki ruotsista auton keväällä ja kilvet sai pitää eikä niitä tarvinnut palauttaa.

Ja oonko ymmärtänyt oikein että kun ajan auton suomeen mulla on 5 päivää aikaa tehdä tullin nettisivuilla käyttöönottoilmoitus jollon saan ajella autolla sen kolme kuukautta, ja sitten voi tehdä kolmen kuukauden aikana veroilmoituksen, missä vaiheessa pitää tehdä katsastus. Koitin lukea aikaisempia tämän topikin juttuja mutta sekasin menee kun osa on 10 v vanhoja juttuja :-)

tturku
"Team Ylläpito"
"Team Ylläpito"
Viestit: 4478
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 16:21
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäen

ViestiKirjoittaja tturku » Su Heinä 29, 2018 13:48

Jos myyjä ei halua antaa kilpiä niin ota tarrakilvet mukaan jo suomesta, runkonumerolla vakuutukset suomesta niin saat ajaa ruotsissa jo ilman ongelmia. Auton kun saat suomeen niin satamassa tai vaikka jo laivalla tullin sivuille ja teet väliaikaisen käyttöönottoilmoituksen. Kannattaa samantien rustaillaa se tullin veroilmoitus, mulla meni 3 vuotta sitten mwlwkin se täydet 3kk käsittelyssä johon mennessä tullin pitää antaa se päätös. Jos teet myöhemmin on riski että 3kk tulee täyteen ennenkun saat veropäätöksen. Veropäätöksen jälkeen verot maksuun ja konttorille tekemään rekisteröinti ja mahdollinen katsastus.
Suotsiin menee tieto auton suomeen rekisteröinnin jälkeen automaattisesti jonka jälkeen auton saavat pois rekisteristä mutta saattaa mennä tosissaan se 3kk aikaa. Jos pitävät itse ruotsinkilvet saavat samantien pois rekisteristä.
Tommi Turku #2632 o4oo-323138 Espoo
NG9-5 2.0Tid M6 Vector MY10 (KA),
NG9-3 1.9Tid M6 Vector Hirsch Cab MY06 (HA)
Ex: NG900 2.0T Cab by Rinspeed, OG9-3 2.2Tid, OG9-3 Aero, OG9-5 3.0Tid, parit OG900 ja 96

Peedroliso
"Koeajolla"
Viestit: 2
Liittynyt: La Heinä 28, 2018 09:43

Re: Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäen

ViestiKirjoittaja Peedroliso » Pe Elo 03, 2018 09:15

Jees kiitokset selvityksistä. Nyt homma alkaa selkeytyyn. Suomen katsastuskonttorilta siirtokilvet mukaan ja homma on siinä. Luulin tätä paaaaljon monimutkaisemmaksi et pitää laukata erikseen vakuutusyhtiössä ottamassa siirtovakuutuksia jne. mut noi siirtokilvethän sisältää sen siirtovakuutuksen, ja sen saa tarvittaessa vaikka viikoksi. Näin pitkään siirtohommaan täytyy kuulemma olla perusteltu syy. Aattelin aluksi tulla hapetsun kautta kun asustelen Pohjois-Suomessa mut homma kääntyy autolautan puolelle välille tukholma-helsinki.

Eihän tule näistä siirtokilvistä onglemia sataman tullissa, tai laivalla, Ruotsin tai Suomen puolella?

Avatar
aero
-
Viestit: 5443
Liittynyt: Ma Touko 05, 2003 06:13

Re: Auto Ruotsista - rautalangasta vääntäen

ViestiKirjoittaja aero » Pe Elo 03, 2018 20:28

Peedroliso kirjoitti:Aattelin aluksi tulla hapetsun kautta kun asustelen Pohjois-Suomessa mut homma kääntyy autolautan puolelle välille tukholma-helsinki.


Suosittelen Turkua, ellet nimeomaan halua viihtyä Helsingissä. Molemista Hesan satamista poistuessa saat viihtyä lähimmissä risteyksissä tovin jos toisenkin, Turusta pääsee lähtemään paljon jouhevammin kotiin.
Salaisen agentin työ on vaivalloisempaa kuin trigonometristen yhtälöiden soveltaminen käytännön höpsismiin.
-Agentti Tuplanolla