9-5 1.9 TiD kadottaa satunnaisesti tehot ajon aikana, ei CE-valoa [RATKAISTU]

Nokivasarasta salonkikelpoiseksi ympäristön säästäjäksi.
haataja
"Koeajolla"
Viestit: 2
Liittynyt: To Huhti 19, 2018 21:49

9-5 1.9 TiD kadottaa satunnaisesti tehot ajon aikana, ei CE-valoa [RATKAISTU]

ViestiKirjoittaja haataja » To Huhti 19, 2018 22:21

Saab oireilee ikävästi. Tehot katoavat satunnaisesti ajon aikana ilman CE-valon syttymistä. Esimerkiksi vakkari päällä ajaessa vakkari lähtee yhtäkkiä pois päältä , jonka jälkeen kaasulla kiihdyttäessä tehoja ei ole. Tai olen pysähtynyt risteykseen ja risteyksestä lähdettäessä kiihtyvyys on ollut olematonta. Eli jonkinlainen limp home -moodi menee päälle. Jos moottorin sammuttaa ja käynnistää uudelleen, kaikki toimii kuten pitääkin. Joskin sama ilmiö voi toistua heti perään tai olla toistumatta.

Tech2 ei löydä vikakoodeja, vaikka sen kytkee moottorin käydessä, kun tehot ovat kadonneet. Ainoa merkki ongelmasta löytyy vakionopeussäätimen poiskytkeytymissyyn kohdalta. Siellä poismenon syy -kohdassa on alakohta "faulty code", jonka arvona on "YES" .

Reipaskaan kiihdytely ei liipaise ongelmaa ja normitilanteessa tehot vaikuttavat olevan tallessa. Tuntuu, että vain tasaisella vauhdilla pintakaasulla tai vakkarilla ajaessa tehot katoavat. Jotain arveluja on ollut kaasupolkimen asentoanturin toiminnasta. Paikallaan testatessa tech näyttää ihan järkeviä lukemia anturille. Täytyy sitä vielä tutkia uudemman kerran.

Auto on 9-5 vm 2008 1.9 tid, egr tulpattu ja dpf poistettu. Sisässä JC:n softa, joka on 3 vuotta toiminut ongelmitta. Olisiko arvauksia, mitä kannattaisi tutkia tai mitä arvoja Techistä kannattaisi vielä katsella?
Viimeksi muokannut haataja, Ma Touko 21, 2018 21:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

kartsa86
"Tuplakaasari"
Viestit: 75
Liittynyt: Ti Loka 16, 2012 10:57
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: 9-5 1.9 TiD kadottaa satunnaisesti tehot ajon aikana, ei CE-valoa

ViestiKirjoittaja kartsa86 » Ti Touko 15, 2018 13:04

Ahtovuoto voi aiheuttaa tuon tyyppistä vikaa ainakin meidän insignia diesel koneella teki juuri samoin.
Saab 9-3 SC -08 biopower vector & BMW e61 530d
Ex.Toyota Avensis -09 2,2 luxury wagon Ex. Saab 9-3 SC -06 linear busines -> Ex.Saab 9-3 SS -07 Vector biopower

haataja
"Koeajolla"
Viestit: 2
Liittynyt: To Huhti 19, 2018 21:49

Re: 9-5 1.9 TiD kadottaa satunnaisesti tehot ajon aikana, ei CE-valoa

ViestiKirjoittaja haataja » Ma Touko 21, 2018 21:19

Päivitetäänpä tilannetta. Ongelma tosiaan oli ahtovuoto. Yksi pyörreläppä oli kadonnut ja imusarjan päällä läpän lävienti, eli sentin halkaisijalla oleva reikä. Irroitin imusarjan, noukin imukanaviin osittain jääneen läpän, josta puuttuu yläpäästä pieni pala. Irroitin loputkin läpät, putsasin imusarjasta enimmät karstat ja lopulta vielä tulppasin läppien läpiviennit tällä sarjalla.

Samassa rytäkässä vaihdoin uuden ilmamäärämassamittarin ja ilmansuodattimen. Koko komeus kasaan ja päästömittauksen kautta pari päivää myöhässä leimalle. Ja leimahan tuli kun kaikki on kunnossa :lol:

Kävi tuuri ettei läppä ollut päässyt kokonaan moottorin läpi. Vaikuttaa ettei pieni moottoriin asti päässyt palanen ole aiheuttanut suurempia vahinkoja. Täytyy tarkkailla silti tilannetta.

Tällä hetkellä tuntuu ettei :saab: ole koskaan kulkenut näin hyvin. 8)

EDIT: korjattu kuvien linkit järkevimmiksi.