Foorumin säännöt (by klubin hallitus)

Tiedotteet / helpdesk / palaute.
Hallitus
"Tuplakaasari"
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 10:44
Viesti:

Foorumin säännöt (by klubin hallitus)

Viesti Kirjoittaja Hallitus »

Suomen Saab-klubi ry Foorumin säännöt (päivitetty 28.3.2020)
Julkaistu foorumilla 28.3.2020


Yleistä

Suomen Saab-klubi ry:n virallinen tiedotuskanava on jäsenistölle lähetettävä Saabisti-lehti sekä klubin pääsivu saabclub.fi. Foorumia käytetään täydentävänä lisätiedotuskanavana ja keskustelualueena.

Foorumin säännöt on luotu, jotta taustaltaan erilaiset käyttäjät voisivat keskustella sujuvasti ja sovinnossa.


Uusien aiheiden luominen

Kirjoita viestisi oikealle alueelle. Jokaisen keskustelualueen tarkemmat kuvaukset ovat foorumin etusivulla.

Älä perusta uutta aihetta ennen kuin olet tarkastanut onko viime aikoina keskusteltu samasta aiheesta. Pyri pysymään otsikon aiheessa.

Kiinnitä huomiota aiheen otsikkoon. Älä laita otsikoksi "Apua/Tarvitaan neuvoja", vaan käytä kuvaavampaa otsikkoa, esim. "Tarvitaan neuvoja renkaan paikkaukseen".

Uuden aiheen aloittaminen ilman varsinaista asiasisältöä on kielletty. Esimerkiksi aiheen "Kaikki keskustelemaan <aiheen_nimi>" aloittaminen on kiellettyä, mikäli aloittaja vain kehottaa muita keskustelemaan aiheesta eikä itse kirjoita aiheesta mielipidettään.

Uuden ketjun harhaanjohtava nimeäminen on kielletty.


Viestien sisältö

Foorumissa ei saa esittää valheellista tietoa tai vihjausta, joka voisi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa loukatulle. Myös tietoisesti valheellisen tiedon levittäminen on kiellettyä vaikka se ei loukkaisikaan ketään.

Foorumissa ei saa esittää toisen käyttäjän yksityiselämästä sellaista tietoa, vihjausta tai kuvaa, joka saattaisi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa.

Foorumissa yllä mainitun lisäksi kiellettyä on toisen tahallinen ärsyttäminen, riidan lietsominen, hyökkäävä ja solvaava keskustelutyyli, riidan tarkoituksellinen jatkaminen ja tarkoituksellinen väärän käsityksen antaminen tai korjaamatta jättäminen.


Viestien lainaaminen

Ylimääräistä tekstin lainaamista tulee välttää, toisen kirjoittajan pitkää kirjoitusta ei tule lainata kokonaisuudessaan. Lainaamalla pieni osa (muutama lause) voidaan osoittaa mihin osuuteen aiemmasta keskustelusta kommentoidaan. Kun käy selvästi ilmi kenen kirjoitukseen ja mihin kohtaan vastataan, keskustelu pysyy kompaktina ja helposti seurattavana.

Kun et lainaa, kirjoita viestisi muodossa josta käy ilmi mitä kirjoitusta kommentoit, jos on olemassa sekaantumisen vaaraa.

Kuvien lainaaminen ei ole sallittua, ellei tähän ole erityisen painavaa tarvetta.


Rajoitetut osiot

Foorumilla on Suomen Saab-klubi ry:n jäsenille tarkoitettu Vain jäsenille -osio ja naispuolisille käyttäjille tarkoitettu Ladies Only -osio. Jäsenalueen oikeudet siirtyvät automaattisesti jäsenrekisteristä, mikäli nimimerkki on ilmoitettu rekisteriin.

Naisten alue: jos olet nainen, pyydä käyttöoikeus joltakin ylläpitäjistä.

Jos rajoitetusta osiosta tavoitetaan käyttäjä, joka on vilpillisin keinoin tai perusteettomasti saanut pääsyn osioon, hänen käyttäjätunnuksensa käyttö voidaan estää.


Kaupankäynti

Osto- ja myyntiosio on jaettu kahteen osaan:
  • Saab-markkinat, Saabeihin liittyvät ilmoitukset
  • Muut osto- ja myynti-ilmoitukset, muihin kuin Saabeihin liittyvät ilmoitukset
Osiot on tarkoitettu yksityisten henkilöiden osto- ja myynti-ilmoituksille, lukuun ottamatta erillistä kaupallisten tiedotteiden aluetta. Ilmoituksissa on noudatettava osioiden alussa annettuja ohjeita.


Käyttäjätunnus

Käyttäjällä on oikeus käyttää vain yhtä käyttäjätunnusta. Ylläpito voi pyynnöstä palauttaa vanhentuneen käyttäjätunnuksen (pyynnön voi lähettää sähköpostilla: foorumit@saabclub.fi). Mikäli käyttäjällä todetaan olevan kaksi käyttäjätunnusta, uudempi tunnus poistetaan. Mikäli käyttäjän havaitaan kirjoittavan samanaikaisesti* kahdella eri käyttäjätunnuksella, uudempi tunnus poistetaan ja vanhalle tunnukselle
asetetaan kirjoituskielto. Mikäli käyttäjä haluaa vaihtaa tunnuksen, hänen pitää ensin pyytää vanhan tunnuksen sulkemista.

* Samanaikaisesti = uusi käyttäjätunnus on luotu aiemmin kuin vanhalla käyttäjätunnuksella on kirjauduttu viimeisen kerran.


Allekirjoitukset

Hymiöt ja kuvat allekirjoituksissa on kielletty. Allekirjoituksessa saa käyttää linkkejä esimerkiksi oman auton kuviin, mutta ei mainoksia. Pidä allekirjoituksesi kohtuullisen mittaisena.


Avattaret

Avattaren suurin sallittu koko on rajoitettu. Animoidut avattaret on kielletty. Avattaret eivät saa olla tasa-arvoa loukkaavia, hyvän maun vastaisia tai muuten asiattomia.


Foorumin valvonta

Foorumia valvovat Suomen Saab-klubin ry:n hallituksen hyväksymät ylläpitäjät ja moderaattorit.

Moderaattorit voivat poistaa tai muokata käyttäjien viestejä ilman erillistä huomautusta, jos sääntöjä rikotaan. Moderaattorit voivat myös huomauttaa sääntöjen rikkojia ja jakaa varoituksia.

Jos rikkeet ovat vakavia tai varoituksista huolimatta toistuvia, käyttäjälle voidaan langettaa määräaikainen, vähintään viikon pituinen kirjoituskielto. Moderaattoreilla ja ylläpitäjillä on oikeus käyttää omaa harkintaa ja langettaa pidempikin rangaistus tarvittaessa.

Äärimmäisenä keinona ylläpitäjät voivat klubin hallituksen hyväksynnällä estää käyttäjätunnuksen käytön kokonaan.

Ylläpitäjillä ja moderaattoreilla on oikeus muokata tai poistaa käyttäjältä sääntöjen vastaiset allekirjoitukset ja avattaret.


Suomen Saab-klubin ry:n hallitus
Lukittu