Varoitus yllättävästä moottorin sammumisesta tietyillä biopower päivityksillä

BioPowerit, BioPoweroinnit ja Etanolimuutokset. Keskustelua etanoliautoiluun liittyvistä asioista.
vesa67
"Hölösuu"
Viestit: 4346
Liittynyt: To Tammi 25, 2007 17:34
Paikkakunta: Kangasala

Varoitus yllättävästä moottorin sammumisesta tietyillä biopower päivityksillä

Viesti Kirjoittaja vesa67 »

Näitä on nyt tullut muutama vastaan joten päätin varoittaa.

Koskee ainakin 2.0t ja 2.3t moottoreilla olevia jälkipäivitettyjä biopoweroituja autoja. Tähän saakka ongelmatapaukset on olleet viirufemmoja B2x5 koneilla. Softapohjat on 46T ja 55P niinkuin normaalisti. Ongelmasoftan tunnistaa jos osaa opensidin avata ja moderivillä 21 on parametri 255. Tuota parametria eli alivalikkoa kun yrittää muuttaa niin moottori sammuu samantien ja tämän pystyy näpelöimään ihan ajotilanteessakin. Oikein toimivalla softalla tällaista ongelmaa ei ole.

Kaikissa tapaamissani autoissa huoltokirja näyttää suomiauton huoltoleimoja joten joku näitä Suomessa on päivitellyt ja suosittelen että korjaat(tte) ongelman päivittämällä softanne ennenkuin joku koneen sammumisesta paniikissa joutuu onnettomuuteen. Automaattiautoissa moottorin sammuttua jarrutehostimen alipainetehostus tulee käytettyä aika nopeasti niin siinä voi tulla tiukat paikat.
Tottakai mootttori voi sammua polttoaineen loppumiseen tai muihin teknisiin ongelmiin samalla tavalla mutta keskimäärin ne ei pääse yllättämään ihan yhtä voimakkaasti kuin se että ecu heittää voltit näppäinkomennolla.
9000 CS 2.3tA -97 T5 RE85, 9-5 Aero -04 BP, NG9-3 Aero -03, NG9-3 Vector 1.9TiD -07

E85 ja Biopower ohjelmoinnit T5/T7/T8 koneille, TECH2 operoinnit