Kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi

Nokivasarasta salonkikelpoiseksi ympäristön säästäjäksi.
Avatar
Juha96
"Hölösuu"
Viestit: 2870
Liittynyt: To Tammi 19, 2006 23:16

Re: Kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi

Viesti Kirjoittaja Juha96 »

Lerssinen kirjoitti:Jos ei me koskaan panna hanttiin missään niin ilmankos menee läpi joka ainoa normi tallustelijan rahastus ja muu.
Hanttiin pitäisi panna siinä jo vaiheessa kun valtion menoja lisätään, koska kaikki menot kuitenkin lopulta tulevat kansalaisten maksettaviksi.
(Veroina, maksuina tai jotenkin muuten, samantien tai korkojen kanssa viiveellä)
9-5, 96, 96 Sport, 99, MB 220 D W115, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm
900Caasutin
"Turbo"
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 25, 2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi

Viesti Kirjoittaja 900Caasutin »

Mitä tapahtuisi, jos Suomessa kaikki - mielikuvitusta siis - vaihtaisivat sähköautoihin ja polttomoottoriautoilla ajaminen loppuisi kokonaan? Miten kävisi Suomi Oy Ab:n verotuloille? MIstäs sitten napattaisiin tarvittavat verot, jotka nyt tulevat polttoaineveroista, käyttövoimaverosta yms?

Olisi rehellisempää myöntää, että ympäristöseikoilla ei ole tässä asiassa niin suurta merkitystä, vaan ainoastaan verokertymällä.
#3142
9-3 SS Tid -09 ja 9-3 SC TTid A -08
Avatar
AZP
"Hanki elämä"
Viestit: 10741
Liittynyt: Su Tammi 03, 2010 01:02
Paikkakunta: Åboland

Re: Kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi

Viesti Kirjoittaja AZP »

Ei se olis kuin naps vaan, niin sähköveroon tehtäisiin pieni rukkaus ja kassavirta juoksisi taas hienosti. Käyttövoimaverotuottohan tuossa ei edes kärsisi kovin pahasti, koska sähköautoistahan maksetaan sitä myös, toisin kuin bensa-autoista.
HEV
"Hölösuu"
Viestit: 1280
Liittynyt: Ti Elo 18, 2009 10:07
Paikkakunta: Hki

Re: Kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi

Viesti Kirjoittaja HEV »

Ihan vaan aiheen lisätietoja, kun ei kukaan näitä lukuina tuonut aiemmin esiin:

Koko tuo"dieselvero"han on sitä perua kun itse dieselpolttoaineen valmisteveroa on kevennetty raskaan liikenteen tukemiseksi. Valmistevero jakautuu nykyään kolmeen komponenttiin: energiasisältö- ja hiilidioksiidivero sekä huoltovarmuusmaksu. Tänä vuonna sen energiasisältövero on ollut 32,77 c/l vaikka bensiinistä esim joudutaan maksamaan 52,19 c/l (dieselin energiasisältö on noin 10% suurempi kuin bensiinin eli veron kuuluisi olla jotain 57 c/l). Muut komponentit ovat samaperusteisia kuin useilla muillakin nestemäisillä polttoaineilla. Polttoöljyllä tuo verokomponentti on vain 7,5 c/l. Muita kuin nestemäisiä polttoaineita verotetaan kevyesti ja siksi niillä liikkuvia autoja verotetaan "dieselverolla".

Jos "dieselvero" äänestetään pois niin tuo ym alennushan pitää poistaa ja yhdenmukaistaa verotus jolloin diesellitran vero nousee n 25 c/l!

Ja vielä jänkätäkseni: etanolilitran energiasisältövero on suunnilleen sama kuin dieselin ja paljonko NGfemmalla pääsee kaupungissa litralla: 5 km - dieselhenkilöt varmaan kertoo paljonko biodiesellitralla pääsee kaupungissa eli saman verran liikkumisen veroja maksamalla :mrgreen:
--Hannu H #1020
9-3AeroA-01 BPS1, 9-5AeroWA-05 BPS1, 9-3AeroCab-02 BPS1, 9-5VectorA-11 BP
Sten
"Ruisku"
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Tammi 01, 2016 15:27

Re: Kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi

Viesti Kirjoittaja Sten »

Mielenkiintoinen aihe.


Itse olen sitä mieltä että öljyllä lämmitetään talot. Bensiini on se oikea käyttövoima ja kuulostaa hienostuneelta ja on hiljainen.
No nämä on aivan turhia/ yksinkertaisia aatteita mutta en vie omaa kantaani liian vakavaksi tai taulukkomaiselle tasolle.

Se on vain elettävä sen mukaan mitä polttoaine maksaa ja mitä haluaa investoida liikkumiseen.
Mielestäni aivan liian moni maksaa sen veron jotta saa ajaa dieselillä, halvemmalla pääsee kun vaihtaa bensaan jos kilometrit eivät päätä huimaa vuodessa.
Mielestäni Diesel autoilijat ovat saaneet kuitenkin nauttia edullisesta polttoaineesta hyvinkin pitkään. Luulen että monia houkuttelee se harvempi tankkaus ja pienempi lasku kylmäasemalla mutta sitte se veron maksu nakertaa koska ajot ovat kuitenkin vähäisiä vuodessa.

Jos tämä on tapa saada nokivasarat pois liikenteestä ja lopulta myös bensavehkeet niin sitten on. Vaihdetaan re85 tai kaasu auton käyttövoimaksi. Luovitaan halvemmille vesille.
Kurjintahan tässä on se kun haluamme ajaa sillä autolla joka on iso ja mahtava sekä mieleinen.
Pitäisi vain osata ajaa sillä mikä on se järkevin mutta itse en niihin kuulu.
Ajan bensalla ja kulutan kahden pienen auton verran mutta mitä sitten kunhan se on kivaa ja hymy tulee joka kerta olla auton ratissa.
Leikataan muista omista menoista tai mietitään millä voi järkevästi säästää, ihan vain perus arjessa niin saamme liikkua mieleisellä pelillä.
Vastaa Viestiin