Mitä näit liikenteessä tänään topic

Kaikki autoiluun liittymätön, mutta muuten HYÖDYLLINEN keskustelu.
Sana on MELKEIN vapaa.
Lukittu
Avatar
Hepis
"Aero"
Viestit: 487
Liittynyt: To Helmi 10, 2005 03:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja Hepis »

Kun ajaa lähes päivittäin tuntikausia pääkaupunkiseudulla, näkee liikenteessä niin uskomattomia suorituksia, ettei niistä voi kellekään kertoa kun ei kukaan kumminkaan usko.
NG 900S 3d 2.3i -98
Alihankkija
"Aero"
Viestit: 480
Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 19:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja Alihankkija »

Hepis kirjoitti:Kun ajaa lähes päivittäin tuntikausia pääkaupunkiseudulla, näkee liikenteessä niin uskomattomia suorituksia, ettei niistä voi kellekään kertoa kun ei kukaan kumminkaan usko.
Vuosien saatossa tullut ajeltua n. 60-70tkm vuodessa pk-seudulla ja n. 80tkm (pahimmillaan 120tkm/v) maakunnissa, niin olen kyllä sitä mieltä, että ne kaikkein parhaimmat visiot liikenteestä ja oman elämänsä sankarit löytyvät kyllä hieman ruuhkasuomea ylempää. Mikäli tämä vielä suhteutettaisiin liikennemääriin niin kyllä tsadissa liikenne toimii ihan mukavasti:)
Rene-Rane
"Hölösuu"
Viestit: 2242
Liittynyt: Su Tammi 03, 2010 22:54
Paikkakunta: Suomi

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja Rene-Rane »

liikenne yympyrässä meinasi mennä firman paku aamulla pakettiin, mummo kiersi ympyrää väärään suuntaan ja meinasin ajaa kylkeen :D , mummo vaan näytti nyrkkiä kun tööttäsin, arvaas naurattiko :D , pelkääjän paikalla ollut kaveri oli ilman vöitä ja oli sen jälkeen naamallaan kojelaudalla, ja nosti keskimmäisen sormen pystyyn kun pääsi ylös sielätä :roll: mutta mulla oli hauskaa kun ei kumminkaa kopahtanu :D
Volvo S80 2.4D Momentum aut. -09
Ex:Saab 9-5 1.9 TiD Linear Wagon A 2007
aero
-
Viestit: 8749
Liittynyt: Ma Touko 05, 2003 06:13

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja aero »

Alihankkija kirjoitti:Vuosien saatossa tullut ajeltua n. 60-70tkm vuodessa pk-seudulla ja n. 80tkm (pahimmillaan 120tkm/v) maakunnissa, niin olen kyllä sitä mieltä, että ne kaikkein parhaimmat visiot liikenteestä ja oman elämänsä sankarit löytyvät kyllä hieman ruuhkasuomea ylempää. Mikäli tämä vielä suhteutettaisiin liikennemääriin niin kyllä tsadissa liikenne toimii ihan mukavasti:)
Kokonaisuutena juu. Tässä on kaksi efektiä, jotka vaikuttavat tilanteeseen selkeästi.

1) PK-seudulla on tosiaan sitä liikennettä ja liikkujia vähän enemmän. Jos sooloilijaprosentti on sama, niin niitä tilanteita näkyy pirusti enemmän.

2) PK-seudun (tai ylipäätään kaupunkialueen) liikenne optimaalisimmillaan on aivan erilaista kuin maaseudulla. Suomen pykälät osuvat osittain välimaastoon, osittain maaseudulle ja osittain kaupunkiin, eikä niitä siis tarkasti noudateta kummassakaan tapauksessa, vaan molemmilla seuduilla liikenteen käytännöt ovat sorvautuneet paremmin ko. seudulle sopiviksi. Tämän takia kaupungissa manataan maalaisia ja maalla kaupunkilaisia - molemmat ovat tottuneet ja oppineet siihen omaan ajokulttuuriinsa ja -käytäntöihinsä.

Jaa että mitäkö näin? Fiestakuskin, joka tuli katsomatta vasemmalta kolmion takaa eteen, jurnuttamaan 10km/h alle rajoituksen ja seilaamaan kaistan laidasta laitaan. Raskaan sarjan kuskin, joka ei osannut odottaa riittävää väliä, vaan nykäisi samantien sivuun bussipysäkille, kun huomasi lähteneensä liian pieneen väliin. Paskattikuskin, joka ampui hirveätä kyytiä jostain horisontista takapuskuriin, pysyi siinä muutaman kilometrin (sis. pari hyvää ohituspaikkaa), jättäytyi turvavälietäisyydelle ja muutamaa kilometriä myöhemmin kääntyi pois perästä. Bemarikuskin, joka pisti kiertoliittymässä aika tiukkavauhtisen 270-asteisen suorituksen. Pakun, joka ei mahtunut ajamaan kahvilan pihaan (jonka vuoksi tiellä oli jonoutuma), kun toinen paskatti peruutteli sieltä pois. Summa summarum, varsin rauhallinen oli työmatka.
Salaisen agentin työ on vaivalloisempaa kuin trigonometristen yhtälöiden soveltaminen käytännön höpsismiin.
-Agentti Tuplanolla
siiseli
"Hölösuu"
Viestit: 1169
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 22:58

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja siiseli »

Joku yritti ajaa Passatilla tukkirekan ali Vaajakosken liikenneympyrässä, oli sit toinen kaista poissa käytöstä... Koskahan ihmiset oppii ajamaan tuossa?

Eilen Vaajakoskella joku pappa ajeli sellaisella sähkömopolla autotiellä ja tänään joku hänen tiimitoverinsa Äänekoskella, molemmissa paikoissa vieressä kulkee pyörätie...
#3834
A.L.
"Hölösuu"
Viestit: 1715
Liittynyt: Pe Marras 03, 2006 16:56
Paikkakunta: Teuva

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja A.L. »

Opelistin joka meinasi huökätä pihasta alle. Onneksi oli vasen kaista vapaa ja sain sieltä mentyä ohi vakkari päällä. Ihmettelen vain miten ooppeli pysyi yllättävänkin kauan takanurkan tuntumassa, mutta jäi pienellä kaasun painalluksella. Edelle päästyäni näin peilistä kun sormi nousi.
#4568 Saabit 9-3 SS 1.9TTiD -11 (130hv) +200hv/+440Nm ja 96 V4 -77
V.J.S
"Hölösuu"
Viestit: 8089
Liittynyt: Ti Heinä 15, 2003 06:09
Paikkakunta: Ihmiskunnan kehto: Paippinen

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja V.J.S »

Tyttökaksikolla oli hiukan hahmotusvaikeuksia ryhmittymisessä, olivat ilmeisesti suoraan haluamassa, mutta olivat saanet korollansa pysäytettyä STOP-viivalle vasemmelle kääntyvien kohtaan.

Siinä sitten ihmettelivät pää pyörien, kun jengi menee oikealta ohi ja taaksepäin ei pääse kun takapuskurissa oli Hiace kiinni ja jokunen muukin kuljetusväline sen takana jonossa odottamassa pääsyä vasemmalle.

Hitto kun huomasin vasta kohdalla tilanteen, kun vedin perinteisen täysjarrutuksen helvetillisestä ylinopeudesta suoraan STOP-viivalle :( Nyt jäi sitten keskisormi näyttämättä ja paskaiset naurut viittilöimättä, joten joutui pelkästään nakkaamaan synkän voimasavupilven tytsyjen nuuskittavaksi kun "kiilasin" heistä ohi :)
-Ville
-Ford Kuga Vignale 2.5 PHEV -20
-A6 Avant 2,7T Biturbo Q -01 TipTr, status: ajokiellossa.
-Luottopeli Audin porsiessa: Pösö 307 1.6 -03 ja pihakoristeena Saab 900 T8 5D -84
aero
-
Viestit: 8749
Liittynyt: Ma Touko 05, 2003 06:13

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja aero »

siiseli kirjoitti:Joku yritti ajaa Passatilla tukkirekan ali Vaajakosken liikenneympyrässä, oli sit toinen kaista poissa käytöstä... Koskahan ihmiset oppii ajamaan tuossa?
Muutaman vuoden sen jälkeen, kun päättäjät keksivät että ny on hyvä ja jättävät sen rauhaan.
Salaisen agentin työ on vaivalloisempaa kuin trigonometristen yhtälöiden soveltaminen käytännön höpsismiin.
-Agentti Tuplanolla
vitikka
"Hirsch"
Viestit: 806
Liittynyt: La Kesä 13, 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja vitikka »

Kyllä sen ympyrän nyt vois vielä kerran muuttaa yksikaistaiseksi ja sitten takas kaksikaistaiseksi. Ihan perinteiden vuoksi :lol:
ex SAAB 9-3SC -06, emännän käyttis stage 1
tuleva ex SAAB 9-5 -03 2,3t, uusi pata ja hieman uusia kujeita
SAAB 9-5 -07 2,3t
wesku
"Hölösuu"
Viestit: 3599
Liittynyt: Pe Touko 09, 2003 11:38

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja wesku »

aero kirjoitti:....pykälät osuvat osittain välimaastoon, osittain maaseudulle ja osittain kaupunkiin, eikä niitä siis tarkasti noudateta kummassakaan tapauksessa, vaan molemmilla seuduilla liikenteen käytännöt ovat sorvautuneet paremmin ko. seudulle sopiviksi. Tämän takia kaupungissa manataan maalaisia ja maalla kaupunkilaisia - molemmat ovat tottuneet ja oppineet siihen omaan ajokulttuuriinsa ja -käytäntöihinsä.
Niin ja sitten vaan jos ajelee ja kävelee maalla ja kaupungissa pykälien mukaan manataan joka puolella :)
Mr_Who
"Hölösuu"
Viestit: 1915
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 10:17
Paikkakunta: Ilomantsi

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja Mr_Who »

Joku papparaine keksi pysähtyä keskelle omaa ajokaistaa mutkan kohdalla puhumaan puhelimeen... vieressä tien toisella puolella olisi ollu kyllä risteys ja bussipysäkki, jossa olisi ollut otollisempi paikka puhua. Voihan tietty olla, että auto oli levinnyt siihen, mutta ois vounut enempi ottaa pientareen puolelle. Vastaan ajelin ja ihmettelin vain kyseistä toimintaa. :roll: Jos kyseessä olisi ollut yhtään jyrkempi mutka, niin olisi tullut tilanteita.
11 saabia löytyy, 8kpl og900:sia ja 2kpl og9-5:sia (-01 9-5 2,3t se) ja -02 9-5 2.3t wagon vector, 1kpl. 99GL -82 ja Suzuki Grand Vitara 2.0 -07
nimismies
"Turbo"
Viestit: 247
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 11:09
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja nimismies »

Uudehko Hiace roikkui takapuskurissa 60-alueella. Rajoitus vaihtui sataseen. Kiihdytin melko reippaasti sitten kolmosvaihteella satkun pintaan (ja tässä vaiheessahan tavallisesti muodostuu riittävä turvaväli takana olevaan), mutta hai-eis pysyi imussa melko kivuttomasti ja moottoritien alkaessa tojota karkasi horisonttiin.

Ei näköjään tuo stage1 riitä mihinkään, kun kerta pakettiautotkin työntävät ohi :roll:
9000 2.0t A -98
9-3 1.8t -06
Ex. 9-5 2.0t -01
Ex.9000 2.0t -97
#4672 Jyväskylä
scorpio_88
"Hölösuu"
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 21:31
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja scorpio_88 »

nimismies kirjoitti:Uudehko Hiace roikkui takapuskurissa 60-alueella. Rajoitus vaihtui sataseen. Kiihdytin melko reippaasti sitten kolmosvaihteella satkun pintaan (ja tässä vaiheessahan tavallisesti muodostuu riittävä turvaväli takana olevaan), mutta hai-eis pysyi imussa melko kivuttomasti ja moottoritien alkaessa tojota karkasi horisonttiin.

Ei näköjään tuo stage1 riitä mihinkään, kun kerta pakettiautotkin työntävät ohi :roll:
Et vaan uskalla painaa kaasua ;)
9-5 Farkku, Aero/Hirsch Replica.
Nisse
"Turbo"
Viestit: 235
Liittynyt: Ke Syys 10, 2008 19:24

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja Nisse »

Kuopiossahan on vanhempikin, lievästi viritetty Hiace. Ei se tosin vanhalle Saabilleni pärjännyt, mutta kovasti kyseinen tyyppi aina yritti, kun samaan aikaan valoihin sattui. Saatoin joskus jopa painaa kaasua hieman reippaammin, sallituissa nopeuksissa kuitenkin pysyen.

Uudella matalapaineturbolla ei uskaltaisi edes yrittää, sen verran iloisesti tuo Toyota hyppelee liikkeelle.
Mercedes Benz C 200 CDI AT -02
nimismies
"Turbo"
Viestit: 247
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 11:09
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mitä näit liikenteessä tänään topic

Viesti Kirjoittaja nimismies »

scorpio_88 kirjoitti: ...

Et vaan uskalla painaa kaasua ;)
Mainitsinkin kirjoituksessani kiihdyttäneeni "melko reippaasti", joka normaalisti on riittänyt tummanvihreiden primeroiden kohdalla varsin riittävästi, jos on pitänyt ehtiä alta pois. Mutta en siis polkaissut ihan lattiaan asti.

Kuopio-Hiaceen en ole törmännytkään, tai en ainakaan muista nähneeni. Tämän aamuinen tosin tapahtui jyväskylässä.

Kuinka paljon hevosia noissa Hiacen tehokkaimmissa on vakiona?
9000 2.0t A -98
9-3 1.8t -06
Ex. 9-5 2.0t -01
Ex.9000 2.0t -97
#4672 Jyväskylä
Lukittu