Femma, Kenwood, BT-audio, HF ja uudet kartat

9-5 tuli tonnarin seuraajaksi syksyllä 1997.
Vastaa Viestiin
Bo73
"Kaasari"
Viestit: 20
Liittynyt: La Touko 13, 2017 12:13
Paikkakunta: Hollola

Femma, Kenwood, BT-audio, HF ja uudet kartat

Viesti Kirjoittaja Bo73 »

Totta se on! Sain räpellettyä Kenwoodin navilla varustettuun -04 9-5:een otsikon härpäkkeet. Oliko järkeä - se on toinen juttu, ihan ei ollut plug and play. Tai oli, kun kaikki tarvittava oli kotiutettu maailmalta.
Ensimmäinen homma oli lempata dv-2200 naviyksikkö mäkeen takakontista. Sen tilalle löytyi Dv-3200, johon uusin karttaversio on vuodelta 2015. Asennus on simppeli, käy suoraan vanhan lootan liittimiin. Laitoin vielä naviin kuuluvan TMC-boxin vain huomatakseni, että eipä osaa purkaa salausta Suomessa... Hintaa päivityksellä satasen luokkaa.
Seuraavaksi audiopuolen kimppuun. Luurista piti saada striimit ja hf kanssa tietysti. Kärry oli varustettu hf-valmiudella, joten se ei ollut ongelma. Parrotin mki9200 justcarkitsistä briteistä kustansi pari sataa adapterikaapelihässäkän kanssa. Tel1 liitin löytyy acc-yksikön takaa ja siellä on sen verran tilaa, että parrot ja ylimääräiset johdot jemmautuu sinne. Parrotin oman mikin joutui vetämään a-pilaria pitkin taustapeilin viereen, koska mki-sarja ei pelaa :saab: in mikin kanssa. Simppeli asennus, so far so good.
Striimaus onkin kinkkisempi. Sitä varten joutui etsimään Kenwoodin kca-s220a splitterin, joita ei kasva puissa. Ameriikasta löytyi lopulta, 50 kotiin toimitettuna. Loota tulee systeemin aivojen ja cd-vaihtajan väliin takakonttiin ja siinä on rca-sisäänmeno. Cd-vaihtajakin säilyi käytössä. Rca-piuhan joutui vetämään hf-yksiköltä takakonttiin, ja täytyy nostaa insinööreille hattua kaapelikourusta, mikä löytyy kynnyslistojen alta, oli pienen ihmettelyn jälkeen helppo juttu. Listat lähtee nykäisemällä irti.
Popit soi langattomasti ja poliisia ei tarvitse enää puhuessa pelätä, Parrottiin saa vieläpä kaksi puhelinta kiinni samanaikaisesti. Vaihtoehtoisesti olisi voinut tietysti hommata uuden rammarin, mutta halusin säilyttää alkuperäisen. Hintaa tuli sen kolme ja puolisataa, eipä sillä ainakaan navigaattori 2din radiota taida saada. Lisäksi olisi ollut piuhoitusongelmia tiedossa, koska Kenwood kojelaudassahan on pelkkä näyttö, ja muut palikat on ripoteltu pitkin autoa.
Saab 9-5 2.3T Vector 2004
Vastaa Viestiin