V4 ja V6 moottorit oli tietääkseni kaikissa Tanareissa -64 - 71. 60 -70-luvun taitteessa ( P7 ) ainakin iso Ford oli 17 -26 m ilman Taunus-nimeä. Taisi kutosia saada noihin 70/80-luvun Taunuksiin koko elinkaaren ajan ja jatkuen edelleen Sierrassa. Kuten kajakkiharrastajat tietää niin ainakin V4 jakopäät oli rattailla ja niin kai kutostenkin.
Pre 1964 suorissa nelkuissa oli jakopää bakeliittirattailla. Niitä koneita olen herätellyt yli 20 vuoden unilta avaamatta muuta kuin tulpat ja venakopan.
Ainakin -77 sai vielä Taunusta myös työntötankokoneella, muistaakseni 68 Hv kun OHC:ssa oli 72 tai 75 HV. Kaverilla oli sellainen automaattina ja siinä 0 - 100 km/h riitti minuuttiviisari.
Ba
Saab 9000 CDE 2,3 T -95 (Speedparts stage 4), Saab 96 -71 (stage 1), Saab 96 -63, Audi A4 1,9 Tdi Quattro -03 stage 1, Taunus 17 m umpikylki -61 (MR), Rover 75 estate 2,5 V6 -03, Taunus 17 M sedan -61, Corolla LB
Ainakin Mobilisti-lehden juttujen mukaan ammattiyhditystoiminta eli lakkoilu sekä laatuongelmat tappoivat brittien autoteollisuuden. Ja erään mielipiteen mukaan Lucaksen sähköt.
Tehdäänhän siellä vieläkin autoja, mutta ei se enää autoteollisuuden suurvalta ole
Saab 9000 CDE 2,3 T -95 (Speedparts stage 4), Saab 96 -71 (stage 1), Saab 96 -63, Audi A4 1,9 Tdi Quattro -03 stage 1, Taunus 17 m umpikylki -61 (MR), Rover 75 estate 2,5 V6 -03, Taunus 17 M sedan -61, Corolla LB
Juu, ja kun Nissan perusti Englantiin autotehtaan 80-luvun puolivälissä, palkattiin tehtaaseen vain henkilöstöä, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta brittiläisistä autotehtaista. Nykyisin kyseinen laitos on yksi Euroopan tehokkaimmista ja laatutasoltaan korkeimmista autotehtaista. Eli kyllä Britti osaa autoja koota, kun tuotantoteknologia, materiaalit ja järjestelmät ovat kunnossa, ja porukka keskittyy tekemään kunnollisia autoja taloudellisesti kannattavasti.
Vähän OT: Top Gearin oliko 20. kauden viimeisessä jaksossa esiteltiin tota brittien autoteollisuutta, niin kyllä siellä aika paljon kaikkea vielä tehdään.
Kyllä Briteissa on paljon vielä autoteollisuutta, isoja autotehtaita ja onhan vielä hengissä muutama vanha brittiläinen merkittävä merkkikin, mm. Land Rover, Jaguar, RR, Bentley. Mutta nämäkin tiettyjen (konkurssi)kuvioiden jälkeen ulkomaisessa omistuksessa, ja marginaalisia merkkejä siihen nähden mitä aikanaan olivat Rover, Austin, Triumph, Hillman, Morris, Vauxhall jne jnpp.
Onnistuivat siis aikanaan jäämään kehityksessä ja toiminnan tasossa niin pahasti jälkeen, että käytännössä koko brittiläinen kansanautoteollisuus kuoli, ja nykyiset isot tehtaat valmistavat sitten Opeleita (vauxhallin logolla), Nissaneita ja Toyotoja. Käsityönä tehtävät brittiläiset pienmerkit on sitten erikseen.
Joskus toivoisi että näitä historian keissejä esiteltäisiin poliitikoille ja teollisuuden sekä ay-liikkeen päättäjille vähän useammin, jotta syntyisi käsitys siitä, että isokin teollisuudenala voidaan saada huonoilla ratkaisulle kuolemaan totaalisesti koko maasta.
Pientä edistystä tapahtunut, vaihdoin öljyt, nesteet suodattimet sun muut. Bensaa tuli mutta kaasari oli jumissa, joten koetin suihkupullolla startata jä tässä tulos: https://www.dropbox.com/s/ivvx50a68hska ... 1.jpg?dl=0
No joo, kyllä se vähän rupesi lupailemaan ennen kuin kannu syttyi tuleen. Nyt on kaasari avattu ja putsattu, mutta tuon automaattiryypyn (joka oli aivan jumissa ja vivusto kärsinyt) logiikkaa en vielä oikein tajua. Huomenna voisin laittaa kaasarin takaisin ja katsoa jos lähtee käymään jos käsin säätää tuota ryyppyä.
Eilen lähti moottori käymään, automaattiryyppy on sökönä eli ryyppyläppä on nyt täysin auki koko ajan (se vieteri on vissiin vahingoittunut) ja tyhjäkäyntiä pitää vielä vähän säätää mutta käy kuitenkin