Sähköistä tessuttelua (Tesla-topic)

Yleinen autoiluun ja liikenteeseen liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
AZP
"Hanki elämä"
Viestit: 10540
Liittynyt: Su Tammi 03, 2010 01:02
Paikkakunta: Åboland

Re: Sähköistä tessuttelua (Tesla-topic)

Viesti Kirjoittaja AZP »

Teslaa vaivaa liian kova kysyntä näinä päivinä, kun muut autovalmistajat kärvistelevät koronaviruksen aiheuttamassa kysynnän puutteessa:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tesl ... c05cd5b1ab

Ettei olisi vain koronavirus tekosyy, ja oikeasti muut kärsii Teslan myyntimenestyksestä :mrgreen:

Saksan Tesla-tehdas kun valmistuu, niin pääsevät tyydyttämään kysyntää ja jää yksi tulliporraskin välistä EU-myynnille. Luulisi tekevän hyvää uusien kaupalle.

Mutta koska markkinoille saadaan seuraava uusi Tesla-malli? Model S on nyt 8 vuotta vanha ja alkaa varmasti kärsiä malli-iästään, ja Model X:kin on vajaa kuusivuotias, eli pitkälti normaalin auton malli-iän toisella puoliskolla. Model S saattaa kuolla oman segmenttinsä mukana, eli isot sedanit ei enää myy kun kaikki haluavat SUVeja. Pian pitäisi alkaa siis näkyä seuraavan sukupolven Model X:n tai vastaavan mallin konsepteja, että Tesla saa uutta tuotetta putkeen. Pelkällä Model 3:lla ja Y:llä ei henkilöautomarkkinoilla välttämättä pitkälle pötkitä, ainakaan Jenkeissä.

McStadey
"Hirsch"
Viestit: 897
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2015 11:59

Re: Sähköistä tessuttelua (Tesla-topic)

Viesti Kirjoittaja McStadey »

Teslan pitäis saada kassavirtaa noista vanhoista että olisi varaa kehittää seuraavaa. X:n faceliftissä varmaan riittäisi pienet viilailut ja pöhköjen takaovien muuttaminen normaaleiksi. OTA-päivitykset pitää vanhatkin autot nuorena pidempään, mutta kyllähän S ja X vähän vanhalta näyttää. Ja onhan sieltä pickuppia tulossa ja siitä kenties eurooppaan pienempää versiota :roll:

Jenkkimarkkinassa avolava on varmasti taattu hittituote, ehkä Y on sitä sitten Euroopan puolella. Itselle sellainen ainakin passaisi kaikin puolin, mutta n. 75k€ hinta (perusmalli autopilotilla ja peräkoukulla ilman talvirenkaita) vähän tökkii...

Tämän keskustelun antia kun lueskelee, niin en kyllä ole sekaantumassa näihin käytettynä pitkällä tikullakaan.
Nothing on earth comes close
Ex: 9-5 kombi 2,3t RE85 A 2004

Nyk: VW Touran 1.4TSI DSG MY16

Rommitommi
"Hölösuu"
Viestit: 2599
Liittynyt: Pe Syys 12, 2003 14:56
Paikkakunta: Espoo

Re: Sähköistä tessuttelua (Tesla-topic)

Viesti Kirjoittaja Rommitommi »

Tesla meni yhtiökumppanille about kk sitten. (Kaveri on ollut vannoutunut Audimies ja ajoi tuliterällä 2020 Audilla ja aika vastentahtonen oli kun ehdottelin Teslaa, mutta sitten otti sen kuitenkin ja eipä ole Audin perään haikaillut :) )

Ja itse kun jäin ilman, niin 1,5 viikon jälkeen vierotusoireet alkoi olemaan sitä luokkaa, että jatkoin sitten kuitenkin tota Hollannin Teslan haalimista joka on ollut varauksessa maaliskuusta lähtien, vaikka se piti jättää hankkimatta..vielä vajaan kuukauden se vaati, että paperityöt ja auto saatiin kuntoon, ja kerran piti olla jo valmista ja kuljetus tilattu jne, niin vielä siirsivät viikolla eteenpäin, mutta nyt on auto matkalla kohti Suomea, katsotaan mitä sieltä tulee.

Tulispa jotain oikeaa kilpailua sähköautojen markkinoille jo kohta, että olisi jotain muitakin vaihtoehtoja kuin Tesla..

Myös 1,5v vanha Kia Optima tuli myytyä vastoin kaikkea järkeä ja hankittua se mielessä hetken pyörinyt 10v vanha BMW 535 GT...on se BMW kyllä hieno auto ja voittaa Kian oikeastaan ihan kaikessa paitsi luotettavuudessa, varsinkin kun Bemarin huoltomies oli ilmeisesti joku tee-se-itse-mies, joka oli tukivartta asentaessa vääntänyt pallonivelen kumin solmuun ja jarrukilvet oli kiinni rautalangalla jne..vähän sai jumppailla, että sai edes katsastuksesta läpi ja ilmeisesti ohjaustehostinkim vähän kaipailisi huomiota. Ja on kyllä Tesla vienyt parhaan terän tästäkin autosta, kulkeehan tämä joo ihan ok, mutta ei tästä enää samaa fiilistä saa kuin ennen Teslaa..
Tomppa & Tesla Model S P85D -15 & BMW 535d GT -11 & Volvo V70 2.5T -04

Avatar
9000CD23T
"Team Ylläpito"
"Team Ylläpito"
Viestit: 7034
Liittynyt: Pe Heinä 02, 2004 12:45
Paikkakunta: ex Jyväskylän MLK
Viesti:

Re: Sähköistä tessuttelua (Tesla-topic)

Viesti Kirjoittaja 9000CD23T »

900i-5D Combi Coupe-84*/900i-4D Sedan-86*/900i-4D Sedan-88*/9000CD 2.3T-91*/OG9³SE-01
(*=ex) #2060#

Vastaa Viestiin