akyttala kirjoitti:
Lisäksi en löytänyt sitä seoksensäätöruuvia tuosta Pierpurgista, pitäisi varmaan vaikka 1/8 kierrosta vääntää sitä kiinnipäin, jotta varmasti menee päästöt läpi ekalla yrittämällä. Mistäs sen ruuvin pitäisi löytyä? Pohjassahan sen pitöisi olla, muttakun ei sinne oikein kunnolla nää..
.
jatketaanpas vanhaan niin ei tule turhia aiheita foorumille.
eli onko seosruuville mitää ohjearvoa? esim. montako kierrosta auki?
On,korjausoppaasta löytyy.Olettamuksena Pierburg.
En jaksa lähteä talliin katsomaan opusta,mutta joku kenellä on se käsissä,kertoo sen varmaan?
///M
Designed by computer, built by robot, driven by moron. BMW.
Kaasarissa mielestäni vaikutti huomattavasti enemmän juuri ajotyyli kuin i mallissa. Mutta kyllä mutsin i vie sen käsissä enemmän kuin allekirjoittaneella....johtuu mm. siitä että äippä ajelee paljon isommilla kierroksilla. Aikoinaan omalla c:llä pääsin maantiellä aika helpollakin alle 8l.
Täytyy ruveta tutkiin systerin muutaviikko ostamaa c:tä millaisia kulutus lukemia siinä sitten on....no siinä kyllä auton hankinta hinta korreloi bensan kulutustakin, maksoi peräti 200€ -89 340tkm ajetusta
saab 9-3 -02
kesäauto: saab 99GL -83 (8T IC)
rata-auto: 900i -92
axtec kirjoitti:hankala viedä kilvetöntä turbo-ladaa mihkään korjaamolle säätöön
pitää koittaa näppituntumalla säädellä jotenkin.
No siis perstuntumalta säädön perusteet:
1.Pyöritetään seosta rikkaammalle ja laihemmalle. Etsitään kohta, jossa käy parhaiten.
2. Jos kierrosluku nousee korkeaksi, niin säädetään tyhjäkäyntiä pienemmälle.
3. Etsitään kohtaa, jossa käy parhaiten. Toistetaan 2. ja 3. vaihetta, kunnes kierrokset ei enää nouse.
4. säädetään seosta rikkaammalle siten, että kierrokset putoaa jonkinverran, mutta niin että kone käy vielä hyvin.
Jos seokset meni aivan liian rikkaalle esim. kilpa- tai peltoautokäytössä, niin kovan ajon jälkeen pakoputki on kostea bensasta. Siinä se liian rikkaan seoksen raja oikeastaan menee rajummassa käytössä. Toinen selvä merkki liian rikkaalle säädetystä seoksesta on se, että pidempään tyhjäkäyttäessä kone rupeaa tukehtumaan ja bensa haisee seutukunnassa. Sitten kun käy polkemassa kaasua, niin taas tokenee, mutta vähän ajan päästä alkaa tukehtua ja bensa haisee pakokaasussa.
# 1771 - Mikko Mertanen
9-5 2,3T a vector -04 (KA) (Biopower), Renault Zoe ze40 -17 (kehonsiirrin)
Toyota Corolla STW 1,3M -99 (opetuslupa-auto) exät, 99cc B201Tbo ja 900i, 9-5 2,3t se -98, 9-3 2,0t a -01
Kipe_9000 kirjoitti:no siinä kyllä auton hankinta hinta korreloi bensan kulutustakin, maksoi peräti 200€ -89 340tkm ajetusta
Oma 20eur maksanut -84 mallinen 99 strömberg kaasuttimella,seka-ajossa(moottoritietä ja kaupunkia)enemmän tai vähemmän kenkää saaneena vie alle yhdeksän.Maantiellä uskoisin pääsevän noin 7,5-8 litraan.Auto on säädöissään.
///M
Designed by computer, built by robot, driven by moron. BMW.
Korjausopas muuten antaa kaasutinmoottorille CO-säätöarvoiksi -83 asti 0,5%-2,5% ja -84 alkaen 0,2%-1%. Kuulostaa todella pieniltä, mutta pitäisikö sen sitten olla noin? Ei kai mitään konevauriota voi tulla, jos ajaa suositusten mukaisilla säädöillä? Omassa 900c -90 on nyt CO jotakin 3% paikkeilla. Kulutus on maantieajossa siinä 8l paikkeilla ja kaupungissa varmaan lähempänä 15l. Keskikulutukseksi on jäänyt 9-10l ja kaupunkiajoa tulee huomattavasti vähemmän kuin maantieajoa.
Saako tuon kulutuksen kannalta parhaan seoksen selville vain vääntämällä ruuvia ja ajamalla useamman sata kilsaa, jos kulutus nousee, niin säädetään taas ja jos laskee, niin annetaan olla.
Edit: Muistin seoksen väärin. Se oli viimeksi mitatessa 3% eikä 2,5%.
Yksilöitähän nuo kaikki alkavat olla enemmän tai vähemmän kuluneine kaasuttimineen, mutta kokeilemalla kai se paras ruuvin asento selviää (seosmittarin lisäksi). Suositusten alarajoille ei juurikaan taida kannattaa säädellä, muuttuu meno aika puhdittomaksi ja alkaa soppaa viedä ihan sen takia, että pedaalia saa survoa lattianrajaan kun muuten ei tapahdu mitään. Toki saa katsastukseen hyvät arvot, mutta menee se läpi vähän korkeammillakin. Tuntuvat vaan yleensä säätävän aika alarajoille, jos huoltsikalla tmv. säädättää, vaikka pyytäisi vähän rikkaampaa seosta. Eron kyllä huomaa kulussa/sitkeydessä, kun on seos on sopivan 'rikkaalla'. Tosin eihän nuo kaasarit mitään raketteja ole, mutta vaikutusta on seoksella yllättävän paljon.
Kyllä se CO3 taitaa olla ihan hyvä. n. 1000km testilenkin aikana kului nyt n. 8,6l sadalla, mikä ei taida olla kovin paha talvirenkailla seka-ajossa. Laskin tuosta ihan teoreettisesti aina kylmäkäynnistyksen jälkeiset 10km ja vastaavasti kylmän koneen suuremman kulutuksen pois ja sain maantiekulutukseksi n. 7,5l sadalla. No tämä on täysin teoreettista.
Täytyy kesällä testata vielä, kun kone lämpiää nopeammin.
Edit: No nyt vielä pientä lisätestiä, eli kuutisensataa kilometriä pääasiassa pelkkää maantieajoa, kahtena päivänä ja neljällä kylmäkäynnistyksellä. Kaupunkiajoa joukossa on ehkä yhteensä 10km. Kulutus 7,7l/100km, eli ihan kohtuullisesti talvirenkailla.
tuosta pierburgin seos ruuvista vielä.
onko mitään ohje arvoa?
jos sen vääntää ihan kiinni, niin onko ihan laihimmillaan vai rikkaimmillaan?
tarvis tuo lada saada käymään mahdollisimman rikkaalla, kun nyt syö kannentiivisteitä ihan urakalla.