Eikös alipainesäätimessä siinä virranjakajan kyljessä ole joku kalvo?
Tuossa imeskelin alipaineletkusta ja tuntuisi, että kalvo on jotenkin hajalla, kun vuotaa..
Muutenkin auto on ahtoihin nähden tuntunut aika laiskalta (n.1bar)
Taitaisi uuden/ehjän alipainesäätimen tuovan tehoja takaisin??
Jos jollain on varastossa ehjä T8 alipainesäädin niin ilmoa yv:nä
Ainakin vapareissa polttoainetalous menee ihan perseelleen, jos se alipainekellon kalvo on rikki. Luulis nyt jotakin ajettavuuteen vaikuttavan. Jos ostat uutena, pitää kuulemma olla tarkkana, että saat oikean osan. Turboon ei sitten käy vaparin kello.
# 1771 - Mikko Mertanen
9-5 2,3T a vector -04 (KA) (Biopower), Renault Zoe ze40 -17 (kehonsiirrin)
Toyota Corolla STW 1,3M -99 (opetuslupa-auto) exät, 99cc B201Tbo ja 900i, 9-5 2,3t se -98, 9-3 2,0t a -01
ASTech kirjoitti:Ihme, että ahtaa niin hyvin, jos kalvo on rikki. Säädin myöhäistää sytytystä nakutuksen estämiseksi
Juuri toisin päin. Säädin lisää ennakkoa silloin, kun alipainetta on. Kuormitusta lisättäessä imusarjan alipaine vähenee, jolloin nakutuksen estämiseksi ennakkokin vähenee. Silloin kun säätimen kalvo on rikki, pysyy kone alipainesäätimen osalta perusennakolla, ts. mahdollisimman myöhäisellä. Ei vaarallista moottorille*, mutta aiheuttaa epätäydellistä palamista tasakaasulla ja mahdollisesti myös nykimistä erilaisissa ajotilanteissa.
*Sikäli vuotava ap-säätimen kalvo voi olla myös koneelle vaarallinen, että kovasti vuotaessaan se päästää ylimääräistä ilmaa imusarjaan ja voi aiheuttaa laihentuneen seoksen myötä nakutusvaaran.
Ei kuitenkaan mikään huippuhyvä systeemi ole tuo ennakon myöhästys. On aika lailla on/off -tyyppinen. Kaiken lisäksi tapilla rajoitettu aika vähiin, vaikka rajoittimen voikin poistaa.
Kyllä ennakon myöhästäminen vähentää nakutusta, mutta toisaalta huonontaa käyntiä, vie alavääntöä ja lisäksi nostaa pakopuolen lämpötilaa. Kokeilemalla näkyy löytyvän paras ennakkoarvo. Nakutuskin on niin koneen ja ulkoilman lämpötilasta sekä oktaaniluvusta riippuvainen. No, onneksi on APC
900i16 3d 1989, 9000 CS 2,0t 1997
vuodesta -87: 5kpl 96, 12kpl 99, 9kpl OG900, 9000 aero ja OG9-3 TiD
Joo, tuo sytytysennakko on ainakin omalla vaparikokemuksella kovastikin konekohtainen. Onhan moottoritkin aina yksilöitä, vaikka niille taulukkoarvot ilmoitetaankin. Olen mietiskellyt, että sytytysennakkokäyttäytymiseen vaikuttaa varmasti jakajan keskipakoennakon jousien kuntokin (löysät jouset päästää ennakon kasvamaan nopeammin maksimiin). Eli ennakko ensin lampulla oikealle hehtaarille ja sitten kokeilemaan. Näin ainakin ite olen saanu autot pelaamaan kunnolla.
Bluewolf on tehny kokeiluita ennakon vaikutuksesta kulutukseen 900i:ssä ja kertoi että hiukan alle speksatulla ennakolla saattaa kulutus pudota jopa litralla verrattuna siihen, että ennakko on pari astetta liikaa. Pieni ennakko taasen huonontaa kuulemma ajettavuutta. Ite jouduin juuri ajettavuuden takia hitusen lisäämään ennakkoa tehtaan ilmoittamaan...
# 1771 - Mikko Mertanen
9-5 2,3T a vector -04 (KA) (Biopower), Renault Zoe ze40 -17 (kehonsiirrin)
Toyota Corolla STW 1,3M -99 (opetuslupa-auto) exät, 99cc B201Tbo ja 900i, 9-5 2,3t se -98, 9-3 2,0t a -01