Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Tiedotteet / helpdesk / palaute.
Azanovix
"Hölösuu"
Viestit: 3672
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 00:30
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja Azanovix »

Viestien ja keskustelujen moderointi on mielestäni modetiimin ja ylläpidon asia. Jos ja kun heillä ei ole aikaa seurata tiiviisti jokaista keskustelua, voi pahasti harhautuneista viesteistä ilmoittaa ylläpidolle. Tämän takia viestin alalaidassa on se huutomerkki. Käsittääkseni.
En tule jatkossakaan lähettämään yksityisviestejä peruskäyttäjille koskien viestien asiasisältöä, koska käyttäjällä on mahdollisuus vaikuttaa lähettämäänsä viestiin jo lähetysvaiheessa ja voi harkita ennen lähetä-napin painamista, onko sisältö juuri sellaista kuin aiheen otsikko antaa ymmärtää.
Alun perin ilmoitin ko. viestin ylläpidolle. Uusissa säännöissä on maininta turhista lainauksista, etenkin kuvien osalta, ja tälle yhden moderaattorin perustelu liittyen juuri mobiilikäyttöön. Miksi tätä ei siis voida soveltaa myös muuhun kuvamateriaaliin etenkin jos se ei liity aiheeseen? Ei minua häiritse keskustelun rönsyily eikä aiheeseen liittymättömät kuvatkaan tiettyyn pisteeseen saakka, mutta jos samasta kasettidekistä pitää postata sata kuvaa eri väreissä, katson aiheelliseksi huomauttaa tästä ylläpidolle.
Tässä tapauksessa ylläpitoa ei kiinnostanut asia, jolloin nostin sen esille muissa topiceissa. Näissä kuitenkin tarkkaavaiset ovat huomanneet liitoksen sääntöuudistuksiin ja pyrin sillä keinoin vähän sohimaan muurahaispesää ja saamaan perustelun asialle. Ei toiminut, joten kysyin myös täällä. Perustelut ovat edelleen samat, mutta ilmeisesti sillä ei ole väliä.

Valitettavasti, Teme100, jouduit tässä omaksi pelinappulakseni, jolla yritän saada moderointiin yhtenäistä linjaa. Jos keksitään sääntö ja annetaan sille joku perustelu, kannattaa myös käyttää maalaisjärkeä sen säännön soveltamisen suhteen. On täysin tarpeetonta poistaa joitain yhden rivin lainauksia ja käyttää energiaansa siihen, ja jättää sitten olennaisemmat kohdat, joita ei täsmällisesti ole kirjattu säämtöihin, täysin huomiotta. Minun mielestäni sääntöjen pitää olla kaikille samat ja niiden tulee kohdella kaikkia samanarvoisesti, järkilinjaa noudattaen. Missään nimessä kenelläkään ei saa olla ns. naamakerrointa, joka vaikuttaa suuntaan taikka toiseen.
Nyt näyttää kuitenkin siltä, että on keksitty sääntö (joka ei mielestäni ole huono, mutta pelisilmää saa käyttää) vain siksi, että on pitänyt jotain keksiä tai koska asia jollain tasolla on henkilökohtaisesti ärsyttänyt ja sitten sille on vähän keksimällä keksitty joku peruste tai syy, jotta se saataisiin syötettyä helpommin suurelle yleisölle.

Tätä viestiä on turha käsittää väärin. En kyseenalaista uusia taikka vanhojakaan sääntöjä ja sitoudun niitä itse myös noudattamaan. En kuitenkaan hyväksy sitä, että sääntöjä luetaan pilkulleen (eihän niitä lakimuodossa ole kirjoitettukaan, joten ne eivät ole kattavia) ja unohdetaan järjen käyttö totaalisesti. Ei kannata perustella yksittäistä lainaussääntöä tiedonsiirtonopeudella, jos sitä ei aio soveltaa yhtään.
Pekka Valtanen
"Hirsch"
Viestit: 786
Liittynyt: Su Touko 11, 2003 22:01
Paikkakunta: Kempele

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja Pekka Valtanen »

Teme100 kirjoitti:Tilanteen olisi voinut hoitaa toisinkin, vaikkapa pienen viestin muodossa suoraan minulle:

"Hei Teme100

Käytän foorumin selaamiseen pääsääntöisesti puhelinta ja isojen kuvien lataaminen on sekä hidasta, että kuormittaa huomattavasti puhelintani, joten voisitko vastedes laittaa suorien kuvien sijaan linkit?

Terveisin Azanovix "

Tuon jälkeen olisin tiennyt asiasta, ja sen jälkeen kuvien sijaan olisi ollut linkki. Niin helppoa se olisi ollut. Olen jo aiemmin modelle kertonut, että olen ollut adminina ja modena useita vuosia tätä isommalla foorumilla ja yllä oleva itseohjautuminen on sitä, mitä toivoin jo silloin näkeväni. Koitin aina teroittaa käyttäjien mieleen seuraavaa ohjetta:
"Jos voit itse hoitaa asian, hoida se, äläkä vaivaa ylläpitoa!".
Käsittääkseni Teme100 kehoittaa hoitamaan tällaiset asiat yksityisviesteillä eikä foorumilla julkisesti. Ja huomatkaa myös pyynnön asiallinen sävy.
#1488
900c Combi Coupe -88
9⁵ Aero Wagon -03
VKe
"Hölösuu"
Viestit: 5397
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 20:37
Paikkakunta: Monipaikkakuntalainen

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja VKe »

^mut vaik joku ei oliskaan mikään virallinen kehoittaja niin kai hyviä ideoita saa silti tuoda esille...?

Ja saahan muutkin kun viralliset kehoittelijat kehoitella, sanahan on vapaa...?
Sininen Saab 9-3, '99
Anthuan
"Hirsch"
Viestit: 874
Liittynyt: Pe Joulu 15, 2006 23:08
Paikkakunta: Toisaalla

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja Anthuan »

Kuka on tämä Suomen Saab klubi Ry:n/tämän foorumin virallinen kehoittaja, onko hänet valittu virkaansa äänestyksellä vaiko klubin hallituksen toimesta ja mikä tarkalleen on hänen toimenkuvansa?
9-5 Wagon -07 900 T16 -91
Teme100
"Viggen"
Viestit: 681
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 14:17

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja Teme100 »

Azanovix kirjoitti:Viestien ja keskustelujen moderointi on mielestäni modetiimin ja ylläpidon asia. Jos ja kun heillä ei ole aikaa seurata tiiviisti jokaista keskustelua, voi pahasti harhautuneista viesteistä ilmoittaa ylläpidolle. Tämän takia viestin alalaidassa on se huutomerkki. Käsittääkseni.
En tule jatkossakaan lähettämään yksityisviestejä peruskäyttäjille koskien viestien asiasisältöä, koska käyttäjällä on mahdollisuus vaikuttaa lähettämäänsä viestiin jo lähetysvaiheessa ja voi harkita ennen lähetä-napin painamista, onko sisältö juuri sellaista kuin aiheen otsikko antaa ymmärtää.
Kiitos selvennyksestä. Nyt tiedän, että halusit käyttää viestejäni esimerkkinä saadaksesi ylläpidon huomion.

Ehdotin sinua käyttämään yksityisviestejä siitä syystä, että kirjoituksesi perusteella sain kuvan, että ongelma oli lähinnä tekninen, eikä mielipide-eroon liittyvä. Kerroithan kuvien olevan ongelma sen takia, että kännykkäsi on hieman teknisesti rajoittunut. Jos et halua käyttää yksityisviestejä, niin olisit toki voinut asiasta foorumillakin kertoa.

Samalla tavalla kun lukuiset kuvat kuormittavat kännykkääsi, niin samalla tavalla lukuisat huomionkeräys-/valitusviestit kuormittavat ylläpitoa. Lisäksi niiden huomioarvo laskee. Se taas johtaa siihen, että niihin ei voida tai haluta reagoida niin nopeasti kuin toivotaan. Keino on muutenkin hieman kyseenalainen, se on kuin tulipalon sattuessa kaataisi bensaa liekkeihin, toivoen että se saa palokunnan tulemaan nopeammin. Todellisuudessa se vain pahentaa tilannetta.

Koska emme kuitenkaan ole ainoita käyttäjiä foorumilla, niin siitä seuraa että vastaavia viestejä voi tulla useilta muiltakin käyttäjiltä. Ja jos hekin spämmäävät lukuisia viestejä samaa asiaa kohden, niin pian viestejä voi olla useita kymmeniä odottamassa käsittelyä ja huomiota. Se taas lisää muidenkin viestien läpimenoaikaa ja hidastaa koko ylläpitoa. Samaan aikaan pitää kuitenkin hoitaa varsinaisia ylläpidollisia tehtäviä ja ratkoa mahdollisia ongelmia.

Senpä takia olisi ollut hyvä nyt ja tulevaisuudessa, että tämänkaltaiset asiat voitaisiin hoitaa ilman ylläpidon puuttumisesta asiaan. Jos ei muuten, niin ainakin omalla kohdallani. Itse koen, että se olisi helpoin ja nopein keino ratkaista em. kaltaiset ongelmat. Kokemukseni perusteella voin sanoa, että tällä foorumilla on kuitenkin niin fiksuja ja hyväkäytöksisiä keskustelijoita, että uskoisin sen onnistuvan lähes kaikkien kohdalla. Ylläpidosta saamani viestit ovat olleet kohteliaita ja asia on tullut silti jämäkästi selväksi. Viime viikolla sain viestin vanhemmalta harrastajalta erään keskustelun jälkeen, jossa minä taisin vastata liiankin ärhäkkäästi hänen viestiinsä. Hänen yv-viestinsä oli suorastaan upea, rakentava ja keskusteleva ja jonka perusteella muodostui kuva nimimerkistä todellisena herrasmiehenä. Yleensä kun netissä on kasvottomana paljon helpompi käyttää aivan toisenlaista sävyä. Hänenlaistensa käyttäjien, hän ei selvästikään ole ainoa lukemieni viestien perusteella, kesken ei varmastikaan ole mikään mahdottomuus toimia pienissä asioissa ilman ylläpitoa.

En ole mikään virallinen tai epävirallinen kehottaja tai muukaan ohjeistaja. Halusin vain tuoda ilmi vaihtoehtoisen tavan toimia niille, jotka haluaisivat niin tehdä.
totte_a
"Kaasari"
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Loka 05, 2010 17:12

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja totte_a »

Ei hyvää päivää mitä porukkaa 8O .

Saab klubilla on kyllä ihmeellisen paljon kaikenlaista vääntämistä, eripuraa, toisten sättimistä ja jatkuvaa vinoilua. Tuntuu vaan klubilaiset tappelevan keskenään.
Naxu
"Hölösuu"
Viestit: 1393
Liittynyt: Ke Joulu 30, 2009 01:28
Paikkakunta: Sahalahti

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja Naxu »

Niin foorumilla. Mutta livenä olen nähnyt vain mukavaa porukkaa, ja mukavaa jutustelua. Käsittämättömän suuri ero.
Jäsen #4473, Tech 2
Saab 9-5 wagon 2.0t -07
Fiat 126 0.5 4v 2d -73, Ducati ST 2 -99.
tturku
"Team Ylläpito"
"Team Ylläpito"
Viestit: 5668
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 16:21
Paikkakunta: Espoo

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja tturku »

teme100 on enemmän kuin asian ytimessä. Valitettavasti on oma vapaa-aika välillä tosi rajoittunut. En muutamaan päivään ole ehtinyt käymään foorumilla, korkeintaan piipahtamaan. Yhden ilmoitetun viestin tarkastamiseen menee keskimäärin noin 10-15 min. riippuen mitä seuraamuksia siitä seuraa. Esim. viime lauantaina taisin aamulla istua 2 tuntia putkeen ruudulla vain siivoilemassa perjantai-illan väittelyitä. Perheellisenä tästä syntyy nopeasti poru hallituksen kanssa, ja jos illassa on muutama tunti vapaa aikaa, tuskin käytän sitä muiden valvomiseen foorumilla. (niin kovaintoinen poliisi en vielä ole :wink:) Joten olisi hyvä jos kirjoittajat juuri itseohjautuvasti voisivat hoitaa viestinsä kuntoon tai ennemminkin pysyisivät puhtaasti asiassa.
9-5T kirjoitti:
Teme100 kirjoitti: "Jos voit itse hoitaa asian, hoida se, äläkä vaivaa ylläpitoa!".
Käsittääkseni ylläpidon kanta on toisin eli antaa ylläpidon hoitaa offtopikit yms. eikä lähteä itse vastaamaan provoon, vittuiluun ja offtopikkiin.
Tämäkin pitää paikkaansa, eli jos joku kirjoittelee asiattomasti, kannattaa viesti vain jättää huomioimatta. Teme100:n esimerkki tosin valaisi hyvin mitä hän tarkoitti, eli jos joku tekee huonon postauksen, voi siitä asiallisesti käydä kertomassa yv:llä. Tosin suoriin vinoiluviesteihin ei kannata edes yv:llä lähteä kommentoimaan.

Jos ilmoitettuina viesteinä on 10 viestiä päivässä, joissa on ilmoitettuna jotain lainaamis "virheitä", pientä aiheesta poikkeamista tai jotain muuta pilkun pyöritystä, voi jokainen miettiä, lähdemmekö muokkaamaan jokaisen ilmoituksen perusteella aina viestejä. Tällöin on myös vaara, että ne oikeasti muokkausta vaativat ilmoitetut viestit jäävät huomaamatta.

Tällä hetkellä on pari vaihtoehtoa käytännössä:
1) ihmiset lopettavat itse perseilykirjoitukset
2) jos joku perseilee vähänkin, saa se kirjoituslomaa aina automaattisesti, jolloin käytös ehkä muuttuu
3) jatketaan perseilyä, ja moderaattorit puuttuvat jos ja kun ehtivät

Tämä on kaikkien itsensä päätettävissä mille linjalle halutaan lähteä. Mahdollisesti foorumin sääntölinjauksista tullaan keskustelemaan myös klubin hallituksen kanssa pohtien sitä, mihin suuntaan tätä foorumia halutaan jatkossa viedä.
Tommi Turku #2632 o4oo-323138 Espoo
9-3 TTiD Aero Cab MY08, MG5 LR Luxury MY23, Enyaq Sportsline MY22
Ex:NG9-3 1.9Tid Cab MY06, NG9-5 2.0Tid MY10, NG900 2.0T Cab MY96, OG9-3 2.2Tid MY00, OG9-3 2.0T Aero MY02, OG9-5 3.0Tid MY04, parit OG900 ja 96
rälläkkä
"Hölösuu"
Viestit: 1828
Liittynyt: Ti Touko 04, 2004 13:30
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja rälläkkä »

tturku kirjoitti: Valitettavasti on oma vapaa-aika välillä tosi rajoittunut. En muutamaan päivään ole ehtinyt käymään foorumilla, korkeintaan piipahtamaan. Yhden ilmoitetun viestin tarkastamiseen menee keskimäärin noin 10-15 min. riippuen mitä seuraamuksia siitä seuraa
Miksi pitää olla modena jos siihen ei kerran ole aikaa? Eikö olisi syytä jättää se sellaisille joilla on mahdollisuus käydä edes kerran päivässä foorumilla? Tai sitten pitää ottaa hommaan vielä enemmän porukkaa.
PiaB
"Kaasari"
Viestit: 49
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 22:12

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja PiaB »

Ymmärrettävästi moderaattoreiden äärimmäisen epäkiitollinen ja palkaton homma ei houkuttele kovinkaan helposti uutta väkeä. Käsittääkseni kuulutteluista huolimatta tungosta ei näihin hommiin ole ollut.

Minusta on aivan riittävää, että moderaattoreiksi suostuneet tekevät tätä työtä ehtiessään. On itse asiassa melkein mahdotonta vaatia keneltäkään ilmaiseksi ja vapaaehtoisesti sellaista sitoumusta, että täällä foorumilla pitäisi käydä vähintään kerran päivässä tai että moderointiin pitäisi laittaa tietty aika joka päivä.

Harrastustoiminta on harrastustoimintaa, sitä tehdään muun elämän ohessa.
VKe
"Hölösuu"
Viestit: 5397
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 20:37
Paikkakunta: Monipaikkakuntalainen

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja VKe »

PiaB kirjoitti:Harrastustoiminta on harrastustoimintaa, sitä tehdään muun elämän ohessa.
Justiinsa tuohon se weskukin toisaalla tällä foorumilla aikoinaan viittasi mutta sitä ei paljoa kompattu :) ...
Sininen Saab 9-3, '99
Avatar
CDTA
"Hölösuu"
Viestit: 2648
Liittynyt: Pe Kesä 16, 2006 12:24
Paikkakunta: Susiraja

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja CDTA »

totte_a kirjoitti:Ei hyvää päivää mitä porukkaa 8O .

Saab klubilla on kyllä ihmeellisen paljon kaikenlaista vääntämistä, eripuraa, toisten sättimistä ja jatkuvaa vinoilua. Tuntuu vaan klubilaiset tappelevan keskenään.
Dodii! Aletaanko viimeinkin päästä asiaan. Siis lainailuista siihen että mikä tässä foorumissa oikein on vialla...kysynkin taas että, löytyykö ylläpidosta sellaisia tekijäihmisiä jotka pistää nämä ärsyttäjät ruotuun. Siis nämä muutamat jotka saa useamman kymmenen ellei sitten satojen foorumilaisten tunteet kuohahtamaan? JA HUOM! Vaikka olisi jäsenmaksun maksanut.

Kun alkaa vaikuttaa siltä että jotkut saa kirjoittaa suurin piirtein mitä tahansa ilman että siihen puututaan, tai niitä provoja ei ainakaan poisteta...Vai keskitytäänkö nyt rankaisemaankin niitä jotka yrittää toppuutella näitä *sensuroitu*.

Kaipa tästä varoitus tulee mutta laitampa kuitenkin...
Viimeksi muokannut CDTA, Ke Tammi 19, 2011 23:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
PiaB
"Kaasari"
Viestit: 49
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 22:12

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja PiaB »

VKe kirjoitti:Justiinsa tuohon se weskukin toisaalla tällä foorumilla aikoinaan viittasi mutta sitä ei paljoa kompattu :) ...
Taisi "weskulla" olla ajatus lähinnä siinä, että palkkaa näistä hommista täytyisi maksaa tai saada (sitä ainakin toimituksen osiossa ehdotteli). Mutta minusta se alkaa kuulostaa työn tekemiseltä, että nostaa palkkaa. Ei harrastukselta.

Voimia ylläpidolle. :)
Avatar
Risto
"Hölösuu"
Viestit: 5180
Liittynyt: Ti Marras 18, 2003 21:53

Re: Uusi sääntö, voimaan heti ja koskee kaikkia

Viesti Kirjoittaja Risto »

Minä olen päättänyt vaikeuttaa elämääni lukemalla jatkossa foorumia tavaamalla, koska se on nuorekas ja kuulemma ensiluokkainen tapa lukea. Siksi vaadinkin, että muut huomioivat tämän jatkossa ja kirjoittavat pelkästään lyhyitä ja ytimekkäitä viestejä, mieluiten valmiiksi tavutettuina, jotta itse itselleni asiat vaikeiksi tehneenä joutuisin kärsimään omasta päätöksestäni mahdollisimman vähän ja toisaalta muillakaan ei keskusteluun osallistuminen olisi tällöin turhan virikkeetöntä. Itseäni tuo tavutusvaatimus ei tietenkään koske, sillä minähän en suinkaan itse lue omia viestejäni vaan kirjoitan.Kuva
Minuteman
"Hölösuu"
Viestit: 4597
Liittynyt: Ma Syys 04, 2006 09:00
Paikkakunta: Suomi

Re: Viestien lainaamisesta ja keskustelua uusista säännöistä

Viesti Kirjoittaja Minuteman »

Minäminä taas tihrustan pieneltä puhelimen näytöltä, ja pomolta salaa, joten pliis älkää laitelko pitkään latautuvia kuvia ja pitkiä juttuja. :lol:
Vastaa Viestiin