Tosimiesten reseptit!

Kaikki autoiluun liittymätön, mutta muuten HYÖDYLLINEN keskustelu.
Sana on MELKEIN vapaa.
juuso
"Viggen"
Viestit: 653
Liittynyt: Su Heinä 13, 2003 17:56
Paikkakunta: Pirkkala

Viesti Kirjoittaja juuso »

joko saabclubin grillijuhlien ajankohta on päätetty? :wink:

tähän asti tulleet reseptit on kuulostaneet niin hyviltä, ettei tässä enää kauaa jaksa odottaa... :D
9000 automaatilla
"Hölösuu"
Viestit: 2948
Liittynyt: Ke Marras 19, 2003 20:55
Paikkakunta: Sipoo

Viesti Kirjoittaja 9000 automaatilla »

Pestään perunat ja viipaloidaan ne kuorinen noin kolmen millin siivuiksi. Paistetaan valurautawokissa reilun sipulin kera. Paistamiseen voi käyttää öljyä tai voita, maun mukaan. Kun ottavat väriä ja alkaa kypsyä, lisätään pari kolme ruokalusikallista hunajaa kyytipojaksi. Koko prosessi kestänee vähän määrästä riippuen noin kolme varttia. Kylkiäiseksi sitten porsaan kasleria tai lohifilettä/medaljonkeja grillistä. Kalaan mausteeksi suolatonta sitruunapippuria, tilliä, vähän merisuolaa ja ripaus sokeria. Medaljongit 3-5 minuuttia per puoli ja file vähän kauemmin. Kaslerin kypsymistä odotellessahan voi aina grillata parit kyrsät ja nauttia jonkun olusen...

Hyvällä juomalla huuhdeltuna kelpaa kyllä mahan täytteeksi oikein hyvin.
Saabista jäljellä muistot.
Volvo S60 D3 - 17, Sirkkuli"
Sitikka C4 1,6 VTI -11, "Pöhkö", ei tainnut holistia tulla...
Karjay
"Aero"
Viestit: 359
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2004 22:51
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Karjay »

Tarveaineet:

-paksua foliota
-valkoviiniä
-herkkusieniä
-rouhittua valkopippuria
-suolaa
-lohi- tai haukifilee
-turbo-Saab 3" downpipella
-paksua rautalankaa

Perkaa kala fileiksi rannassa kalareissun päätteeksi. Leikkaa fileestä sopiva siivu. Kääri filee useaan foliokerrokseen, mukaan herkkusieniä, valkoviintä, rouhittua valkopippuria ja merisuolaa myllystä. Tee tiukka paketti ja ruuvaa rautalangalla tukevasti kiinni downpipen kylkeen. Aja kalapaikalta kotiin, ota sapuska irti putkesta ja nauti perunoiden kera.

Lämpötilaa voi säädellä ajonopeudella sekä foliopaketin korkeutta muuttamalla putken kyljessä. 2 1/3" dp polttaa sapuskan turhan helposti! :wink:

Vitsihän tämä on, mukailtuna brittiläisen TV-kokki Floydin reseptistä, jossa kaveri paistoi pihvin Toyota-maasturin pakosarjassa. :lol:

Oikea resepti samalla tavalla, mutta paistetaan n. 200 c uunissa 25 min.
GM 900 se 2.0t -97 RE85
JJK
"Ruisku"
Viestit: 106
Liittynyt: To Joulu 18, 2003 13:42
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja JJK »

Pilko perunat, sipuli, paprika ja koskenlaskija juusto 2-3 cm kuutioiksi. Tee foliosta nyyttejä, joihin nakkaat kourallisen tai pari em. sekoitusta, sekä pari nokaretta voita. Mausta maun mukaan vielä pippurilla ja suolalla sekä valkosipulilla. Anna muhia grillissä kolmisen varttia.

Nautitaan hyvän pihvin ja kylmän kaljan kanssa.
************************
#3274
Saab 9-3 2,0t SE Jubilee -01
************************
Jysky69
"Kaasari"
Viestit: 42
Liittynyt: Ke Huhti 20, 2005 12:47
Paikkakunta: TORNIO

Reseptejä ja ohjeita jokaiseen makuun

Viesti Kirjoittaja Jysky69 »

Eli tuossapas olisi jokaiseen makuun kaikenmaailman ohjeita, ei muuta kuin kokeilemaan ja yllättämään vaimonne...
Mukana tietty sit drinksuohjeitakin.

http://jyskylandia.no-ip.info/images_easyphp/Reseptit/
Psychocowboy
"Hölösuu"
Viestit: 2937
Liittynyt: To Huhti 01, 2004 12:02
Paikkakunta: H:ki - J:kylä

Re: Reseptejä ja ohjeita jokaiseen makuun

Viesti Kirjoittaja Psychocowboy »

Jysky69 kirjoitti:Eli tuossapas olisi jokaiseen makuun kaikenmaailman ohjeita, ei muuta kuin kokeilemaan ja yllättämään vaimonne...
Mukana tietty sit drinksuohjeitakin.

http://jyskylandia.no-ip.info/images_easyphp/Reseptit/
Aika lailla herjasi että page cannot be found/displayed ?
Born to be wild, paitsi kotona
#2288 ex 9-3t -01,ex 9-5 2.0t Wagon -05 ex NG900S 2,3i Talladega -97
Nyt Volvo V70 D4 -15, varalla 206 pögötti. Saab edelleen haaveissa....
Reetu

Viesti Kirjoittaja Reetu »

Jopas rupes ohjeita löytyyn :wink:
lucaf
"kukkahattu"
Viestit: 6420
Liittynyt: Ke Touko 07, 2003 10:55
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja lucaf »

Mimmi kirjoitti:Onneksi tuo parempi puolisko
ai sä löysit jo? pitäskö mun sittenkin vaihtaa ysisyini tonnariin...? :lol:

no joo...paahtoleipää ei voita mikään, jos sen päälle hierotaan valkosipulinkynttä, oliiviöljyä, suolaa ja tomaattia.
Luca F #1724, ex-Saabisti vuosilta 2003-2013 (Saab 99 -71,75,76,77,77,78,78,79,80,84,84,84,84, Saab 900 -83,83,84,86,90,91)
tknummelin
"Hirsch"
Viestit: 951
Liittynyt: La Joulu 25, 2004 15:38
Paikkakunta: Linnavuoren vapaavaltio

Viesti Kirjoittaja tknummelin »

Appeenvalmistusperiaate:

Ruuassa tulee olla tarpeeksi rasvaa, jotta veri luistaisi suonissa ja tarpeeksi suolaa, jotta ne jumittuneetkin paakut nytkähtävät paineen
voimalla ulos.

:lol:
"Nyt vaan oli aika heikko kuti vielä, mutta se käy hyvästä harjoituksesta,
seuraavan kerran saattaa olla että tykki puhuu jo huomattavasti paremmalla
osoitteella ja kovemmalla teholla."
-Bror-Erik Wallenius
Talladega
"Turbo"
Viestit: 240
Liittynyt: To Touko 08, 2003 18:08

Viesti Kirjoittaja Talladega »

Habakossu

-pullo kosevaa
-pari Habanero (vast) -chiliä

Habat pulloon, shaken not stirred, antaa ässehtiä viikon pari ja voilá!

Toimii kurkussa ja kiukaalla.

Reseptin kopiraitti Infernossa:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic. ... ero+kossua
Saabiton
Jysky69
"Kaasari"
Viestit: 42
Liittynyt: Ke Huhti 20, 2005 12:47
Paikkakunta: TORNIO

Extreme paukku

Viesti Kirjoittaja Jysky69 »

Juu, tota on tullu tehtyä, elikäs yli 50% viinaa kolmivarttinen ja siihen rasiallinen habanerochiliä paloiteltuna ja kaappiin pariksi kolmeksi viikoksi, kivan kellertävä väri tulee juomaan ja hieman omenainen tuoksahdus...

Tottumattomalle voi tulla ongelmia, eli silnät vuotaa ja suu kuolaa puolisen tuntiä ihan huoletta...

Habaneroa saa mm. isoista k-marketeista, sellasia keltaisia ja kuin minipaprikoita. Tulisuusluokka on 10, eli helevetin väkevä
#1202 J.Pohjolainen
Jussi
"Hölösuu"
Viestit: 2666
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2003 12:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Jussi »

Ei ole grilliruoka, mutta uppoaa muksuihin ja meikäläiseen kuin väärä raha... ja ihan omasta päästä tein:

Chili con sika-nauta

- 600 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 pussi sipulikeittoa
- jonniin verran korppujauhoja
- aimo tujaus (enemmän kuin 1 dl) sweet chili kastiketta
- Kaksi kananmunaa
- mustaapippuria maun mukaan
- suolaa maun mukaan
- sopivasti vettä

Em aineksista tehdään lihapullataikina tavalliseen tapaan: Kaikki kulhoon ja sekaisin. Laitetaan taikina immiintymään toviksi.

1 l tomaattimehua tai 0.5 l paseerattua tomaattia + 0.5 l vettä
1 purkki papuja
0.5 dl Lidlin salsakastiketta
1 lihaliemikuutio

Kaikki muu paitsi pavut kattilaan, sekoitus ja kuumennus kiehuvaksi.

Kun liemi kiehuu pyöritellään lihapullataikinasta lihapullia ja tiputellaan liemeen kypsymään. Keitetään pullat kypsiksi ja kipataan pavut sekaan hieman ennen kuin otetaan levyltä.

Jos tuntuu että kaipaa lihaisampaa ja tukevampaa apetta niin sekaan voi vielä pilkkoa paketin tulikeppejä tms.

Tarjoillaan riisin tai kuskusin ja pariloidun maissintähkän tai tölkkimaissin kera.
-Jussi-
Audi Q3 Sportback, Saab 9-5 2.0T, Saab 9-5 2.3T
Ex Saab 900, 9000, 9-5
wepetus
"Ruisku"
Viestit: 144
Liittynyt: Ma Maalis 22, 2004 10:32
Paikkakunta: Kajaani

Lohta

Viesti Kirjoittaja wepetus »

Tarvikkeet:
Lohi
Kermaviili
Tilliä
Suolakurkkua
perunoita

Fileoi lohi. Pilko suolakurkut, sekoita kermaviiliin, sekaan vielä tilli. Suolaa kala makusi mukaiseksi.
Jos paksu file tee viiltoja nahkaan asti ja laita viili-kurkkuseosta viiltoihin...
Muuten levitä seos kalan päälle.
Kala uuniin 175 ast ja noin 30min/kaksi filettä(n 1kg)
Keitetyt perunat.
On muuten ihan hyvää illalla kylmänäkin leivän päällä
Jos tuli liikaa seosta, voit käyttää lopun kylmänä kastikkeena, laita vaan suolaa ja saman verran sokeria....
t-lahdenmaki
"Viggen"
Viestit: 668
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2003 21:31
Paikkakunta: Jalasjärvi

Viesti Kirjoittaja t-lahdenmaki »

Meilläpäin muija hoitaa ton ruuanlaiton, mutta mulla on silti tämmönen resepti, jota ehdottomasti kannattaa kokeilla: Kun grillaatte makkaraa ulkona, niin "dipatkaapa" sitä sitten syömisen lomassa vadelmahilloon. NAM!
Timo-Juhani Lahdenmäki #2155
*Sydämeltään aina Saabisti*
-Kia Ceed 1.6 CRDi EX SW ´09 (Oma siirtymäväline)
-Skoda Superb Sedan 2.0 TDi DSG '18 (Vaimon kulkine)
-Ex Saabeja 10 kpl....
Raipe
"Tuplakaasari"
Viestit: 95
Liittynyt: Pe Loka 03, 2003 13:41
Paikkakunta: Vihti

Viesti Kirjoittaja Raipe »

Hyvä ja yksinkertainen (kuin allekirjoittanut :wink: ) grillikastike voiteluun on puolet hunajaa ja puolet soijakastiketta. Antaa ainakin grillikyljille hyvän maun ja ulkonäön.
og900 special -89 (ex),9-5 sedan manual aero -00 (ex), 9000 Griffin -93 (ex)
9-5 wagon aero -03(ex), 9-3 tids wagon -07
Jäsen nro 2050
Vastaa Viestiin